Nadal "maščeval" Federerja, v finalu z debitantom

Foto: Epa rafael nadal
Prvi igralec sveta Rafael Nadal je v polfinalu OP ZDA premagal Juana Martina Del Potra in si priigral četrti finale v New Yorku.
Oglej si celoten članek

Rafael Nadal, dvakratni zmagovalec OP ZDA (2010, 2013), je v polfinalu potreboval štiri nize, da je izločil prav tako že zmagovalca tega turnirja Juana Martina Del Potra (2009) z izidom 4:6, 6:0, 6:3, 6:2.

Foto: Epa "Po številnih težkih trenutkih je za mano čustveno leto. Spet stojim na tem čudovitem igrišču pred izjemnim občinstvom in imam možnost, da osvojim naslov. To je zame res nekaj neverjetnega," je povedal Nadal, ki je v mesebojnih dvobojih z Del Potrom, krvnikom Rogerja Federerja, povedel z 9-5 in se mu oddolžil za polfinalni poraz v New Yorku iz leta 2009.

"Moral sem igrati dobro. Na začetku turnirja nisem bil najboljši, vendar z vsakim dnem napredujem. Odigral sem najboljši dvoboj turnirja proti najtežjemu nasprotniku," je dodal prvi igralec sveta.

Španec se je uvrstil 23. finale na turnirjih za grand slam in bo v nedeljo napadal že svojo 16. lovoriko ter drugo v letošnji sezoni. Njegov nasprotnik bo 28. nosilec Kevin Anderson, ki se je z zmago nad Pablom Carrenom Busto s 4:6, 7:5, 6:3, 6:4 uvrstil v prvi finale na največjih turnirjih.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.