Nadal na pragu izjemnega jubileja

Foto: EPA
Foto: EPA
Španca Rafael Nadal in Albert Ramos Vinolas sta finalista peščenega mastersa v Monte Carlu.
Oglej si celoten članek

V kneževini, kjer poteka prvi letošnji masters na peščeni podlagi, sta bila danes na sporedu oba polfinalna obračuna. V prvem je Albert Ramos Vinolas v treh nizih premagal Francoza Lucasa Pouilla in si priigral prvi finale na turnirjih serije 1000. 24. igralec sveta pred tem nikoli ni igral niti v četrtfinalu prestižne serije devetih turnirjev, na letošnjem Monte Carlu pa je na poti do finala izločil tudi prvega igralca sveta Andyja Murrayja in najboljšega hrvaškega tenisača Marina Čilića.

V drugem polfinalu je Rafael Nadal upravičil vlogo favorita in v dveh nizih premagal Davida Goffina, ki je bil v četrtfinalu boljši od Novaka Đokovića. Nadal, ki sliši na vzdevek ''kralj peska'', bo v nedeljo lovil jubilejno deseto zmago v Monte Carlu (9-1), kar je absolutni rekord. Od leta 2005 do 2012 je v kneževini nanizal osem zaporednih lovorik, po treh letih premora pa se je lani veselil še devete.

ATP Masters 1000, Monte Carlo, polfinale:

Rafael Nadal (Špa/4) - David Goffin (Bel/10) 6:3, 6:1;
Albert Ramos Vinolas (Špa/15) - Lucas Pouille (Fra/11) 6:3, 5:7, 6:1.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.