Rafael Nadal priznal: "Psihično sem uničen!"

Foto: Epa Rafael Nadal ob slovesu od Melbourna.
Foto: Epa Rafael Nadal ob slovesu od Melbourna.
Eden največjih favoritov je končal s prvim grand slamom sezone.
Oglej si celoten članek

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je izgubil v drugem krogu odprtega prvenstva Avstralije. Branilec lanske zmage je ob koncu drugega niza zaprosil za zdravniško pomoč, imel težave z gibanjem, na koncu pa je moral po dveh urah in 31 minutah priznati premoč Američanu Mackenzieju McDonaldu s 4:6, 4:6, 5:7.

Dvakratni zmagovalec Melbourna v letih 2009 in lani je bil tudi pred poškodbo daleč od svoje prepoznavne ravni. Že od prihoda v Avstralijo, kjer je izgubil tudi oba posamična obračuna na pokalu United, nikakor ni našel prave igre.

OP Avstralije Tamara Zidanšek obstala na pragu senzacije

McDonald je v prvem nizu izkoristil številne napake Nadala in povedel z dvema "breakoma" prednosti (4:1). Šestintridesetletnik z Majorke je enega od dveh odvzemov servisa še izničil, drugega pa ne.

V drugem nizu je 27-letni Kalifornijec znova povedel z "breakom", a je v četrti igri Nadal izenačil. V sedmi pa je Američan znova povedel, po obrambnem udarcu v naslednji igri pa je Španec začutil bolečino in zahteval zdravniški odmor.

Po nekaj minutah v garderobi se je vrnil na igrišče in ob težavah z gibanjem zaigral bolj agresivno, raven tekmeca pa je precej padla. Vseeno je v ključnih trenutkih Američan bolj premikal Nadala po igrišču in v 11. igri tretjega niza prišel do odločilnega "breaka".

Foto: Epa Rafa Nadal Mackenzie McDonald

Šestintridesetletnik z Majorke je prvič izgubil v drugem krogu OP Avstralije, pred tem pa je dvakrat zaradi poškodbe odpovedal udeležbo v deželi tam spodaj (2006, 2013). Enkrat je izgubil že v prvem krogu (2016).

"Nisem želel zapustiti igrišča in predati dvoboja kot branilec naslova. Bolje je tako, izgubil sem in tu ni več česa dodati, le čestitam lahko tekmecu," je uvodoma dejal na novinarski konferenci po dvoboju.

"To je šport, ni pomembno, koliko priložnosti imaš, do samega konca moraš dati vse od sebe. To je filozofija in bistvo športa samega. Tega se držim skozi celotno kariero," je še dejal skrušeni Nadal, ki je bil ob odsotnosti prvega igralca sveta in rojaka Carlosa Alcaraza prvi nosilec v Melbournu. "Trenutno ne morem reči, da psihično nisem uničen. Vse drugo bi bila laž," je še dodal španski zvezdnik.

McDonald, sicer 65. igralec lestvice ATP, pa je na drugi strani dosegel šele drugo zmago v 15 obračunih nad igralci najboljše deseterice.

Organizatorje večino popoldneva v Melbournu moti dež, zaradi česar igrajo le dvoboje na treh pokritih igriščih. Že v torek so morali prestaviti številne obračune, ki so se bodisi zavlekli bodisi so bili prekinjeni zaradi vročine in dežja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:40 18. Januar 2023.

    jbga, staraš se,tako kot vsi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.