Nadal: ''Nisem prvi favorit''

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Pred začetkom OP Avstralije je v moški konkurenci veliko favoritov. Tokrat se po mnogih letih ne govori zgolj o Rafaelu Nadalu in Rogerju Federerju, temveč je v ožjem krogu favoritov nekoliko več tenisačev.
Oglej si celoten članek

Poleg teniških velikanov Federerja in Nadala so tu še Djoković, Murray, del Potro in Davidenko. Z drugega plana bodo napadali Roddick, Tsonga, Söderling, Verdasco in Baghdatis.

 

Rafael Nadal, ki brani lanskoletno zmago v Melbournu, pred OP Avstralije opozarja: ''Sem številka dve svetovnega tenisa in nisem glavni favorit, a sem med ožjimi kandidati za naslov. Vedno, ko igram na Roland Garrosu me postavljajo za glavnega favorita, toda kar je zares pomembno je to, kdo na dan tekme igra bolje na igrišču. Igranje v Melborunu zame ni nič novega. Podlaga je enaka kot prejšnja leta. Tukaj sem imel dobre in slabe rezultate, bomo videli, kaj se bo zgodilo v naslednjih dveh tednih. Trdo sem delal na telesni pripravljenosti tako v fitnesu kot na teniškem igrišču.''

 

Roger Federer ima v Avstraliji najmanj uspehov v kategoriji Grand Slam naslovov. Letos bo na avstralskih igriščih lovil še četrti naslov prvaka OP Avstralije. Kot je povedal na tiskovni konferenci, ga podpira tudi žena Mirka, ki mu je dejala slednje: ''Poglej, otrok nimava zato, da bi ti nehal igrati tenis. To ni cilj. Všeč mi je v teniški karavani in želim si potovati še naprej raje, kot da bi bila doma, ko bi ti sameval na teniških turnirjih.''

 

Eden izmed tihih favoritov za zmago pa je Nikolaj Davidenko. Rus je v začetku januarja v Katarju premagal tako Rogerja Federerja kot Rafaela Nadala.

 

Poleg omenjene trojice je vroče tudi ime Andyja Murraya, ki pa se na največjih turnirjih še ni izkazal. Najboljše tekmovalce lahko premaguje na manjših turnirjih, medtem ko mu na Grand Slamih manjka konstantnosti, kar je v večini primerov posledica slabe telesne pripravljenosti.

 

Tu je tudi mladi Juan Martin del Potro, ki je ne nazadnje osvojil zadnji turnir za Grand Slam. Čeprav je njegova forma takoj po US Openu nekoliko padla, z njegovimi razbijalskimi udarci tako s forehanda kot backanda ostaja med glavnimi favoriti prvenstva.

 

Z dobro popotnico v Melbourne prihaja tudi Andy Roddick, saj je osvojil turnir v Brisbanu. Tenisač, ki je vrhunec kariere preživel v senci Rogerja Federerja, je v lanskem letu doživel pravi preporod. V Melbournu se je lani povzpel do polfinala.

 

Naslednji tihi favorit je Novak Djoković, ki pa je znan po tem, da mu zaradi težav z dihali avstralska vročina povzroča nemalo preglavic. Poleg tega pa ga organizatorji velikokrat ne upoštevajo, ko zaprosi za igranje v večernem terminu.

 

Pozoren bo treba biti tudi na Marcosa Baghdatisa, ki je v Avstraliji že večkrat pokazal, da se tam spodaj počuti kot doma. Ob veliki podpori svojih navijačev v Melbourne prihaja optimističen, saj je osvojil turnir v Sydneyju.

 

Jo-Wilfried Tsonga je pred dvema letoma prišel v finale OP Avstralije, kjer je izgubil proti Novaku Djokoviću. S svojimi močnimi forehandi in odličnim občutkom pri mreži lahko preseneti marsikaterega višjepostavljenega igralca.

 

Na Robina Söderlinga je po tem, ko je na Roland Garrosu premagal Nadala, treba računati povsod. Izjemni  forehandi in backhandi ga ob konstantnosti  lahko pripeljejo zelo daleč.

 

Opozoriti velja tudi na Fernanda Verdasca, ki je lani v neverjetnem polfinalu (najverjetneje najboljša tekma na OP Avstralije 2009) bil blizu zmagi proti Rafaelu Nadalu, a je po petih nizih moral priznati poraz svojemu rojaku.

 

Izmed boljših tenisačev bo turnir zaradi poškodbe kolena izpustil Gilles Simon.

 

Teniški strokovnjaki, kot so Stefan Edberg, Henri Leconte, Jo Durie, Chris Bradnam, napovedujejo zmago Federerja, medtem ko kot glavne konkurente za naslov vidijo v Murrayu, Del Potru in Nadalu.

 

Izmed slovenskih predstavnikov se bosta v posamičnem delu žreba na melbournskih igriščih potila Blaž Kavčič, ki se bo v ponedeljek pomeril z Američanom Waynom Odesnikom, in Grega Žemlja, ki ga v prihodnjih dneh čaka dvoboj z Nemcem Benjaminom Beckerjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.