Nadal ob vrnitvi na igrišča izenačil svoj osebni rekord

Foto: Epa
Španski tenisač Rafael Nadal je v Acapulcu odigral prvi dvoboj po zgodovinski zmagi na OP Avstralije.
Oglej si celoten članek

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je izenačil svoj najboljši začetek sezone na turneji ATP v karieri, potem ko je dobil prvi dvoboj po zmagi na odprtem prvenstvu Avstralije. Četrti nosilec je bil uspešen v prvem krogu OP Mehike v Acapulcu, ko je s 6:3 in 6:2 premagal srečnega poraženca, Američana Dennisa Kudlo.

Petintridesetletni levičar, sicer peti igralec sveta, ki je v Melbournu osvojil rekordni 21. turnir za veliki slam, se bo v drugem krogu 1,7 milijona dolarjev vrednega turnirja pomeril z Američanom Stefanom Kozlovom.

Foto: Epa

"Uvod je bil uspešen, dobra zmaga v dveh nizih. To je vedno dobro za samozavest," je uvodoma po zmagi v prvem krogu dejal španski zvezdnik. "Odigral sem soliden dvoboj. Seveda je nekaj stvari, ki bi jih še lahko popravil, vendar pa sem, v celoti gledano, igral dobro, tako nimam pritožb," je še dejal Nadal.

Uvodna zmaga pomeni, da ima Nadal v letu 2022 za zdaj 11 zmag (brez poraza), kar je njegov izenačen najboljši začetek sezone doslej. Enajst zmag zaporedoma je sicer nanizal tudi na uvodu v sezono 2014, vendar je nato izgubil v finalu OP Avstralije proti Švicarju Stanu Wawrinki.

Minuli mesec je Nadal osvojil rekordni 21. grand slam, s čimer se je "odlepil" od Švicarja Rogerja Federerja in Srba Novaka Đokovića, ki imata vsak po 20 naslovov.

Španec v Mehiki lovi svoj 91. naslov na turneji ATP in tretjega letos; poleg Australian Opna je v Melbournu osvojil tudi pripravljalni turnir.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.