Del Potro "pokvaril" zabavo

Foto: EPA rafael nadal
Rafael Nadal je v četrtfinalu OP ZDA z igrišča odpihnil debitanta v tej fazi tekmovanja, 19-letnega Andreja Rubleva.
Oglej si celoten članek

Ruski izzivalec Andrej Rublev v svojem prvem četrtfinalu na grand slamih ni bil dorasel prvemu igralcu sveta Rafaelu Nadalu, ki je po dobri uri in pol slavil z izidom 6:1, 6:2, 6:2. Za Španca je to že šesti polfinale v New Yorku in prvi po letu 2013, ko je osvojil zadnjo od dveh lovorik (2010, 2013).

Najstnik iz Rusije je na letošnjem OP ZDA nase opozoril z odmevnima zmagama proti Grigorju Dimitrovu in Davidu Goffinu, njegov debitantski nastop v četrtfinalu pa se ni odvil po pričakovanjih, saj je bil prvi igralec sveta vsaj za razred boljši nasprotnik.

Foto: EPA andrej rublev Nadal je samo še dve zmagi oddaljen od prvega naslova na turnirjih s trdo podlago po letu 2014. V polfinalu se bo pomeril z Argentincem Juanom Martinom Del Potrom. Ta je v ponovitvi finala iz leta 2009 v štirih nizih s 7:5, 3:6, 7:6 (8), 6:4 premagal Rogerja Federerja. Del Potro je tako kot pred osmimi leti, ko je v polfinalu izločil Nadala, znova preprečil sploh prvi medsebojni obračun Španca in Federerja na OP ZDA.

Foto: Epa juan martin del potro Znana sta tudi oba polfinalista spodnjega dela žreba. Za vstop v finale se bosta pomerila Južnoafričan Kevin Anderson in Španec Pablo Carreno Busta. Oba sta že z uvrstitvijo v polfinale dosegla največji uspeh v karieri.

Muguruza nova številka ena

Med posameznicami se obeta povsem ameriški polfinale, saj so vse štiri polfinalistke Američanke. Dvajseta nosilka Coco Vandeweghe, ki je presenetila prvo nosilko Čehinjo Karolino Pliškovo, se bo v polfinalu udarila s 15. nosilko Madison Keys, ki je bila v četrtfinalu boljša od Estonke Kaie Kanepi. Deveta nosilka Venus Williams pa se bo za finalno vstopnico pomerila z rojakinjo Sloane Stephens.

Poraz Pliškove v četrtfinalu pomeni, da bo s ponedeljkom status prve teniške igralke sveta na lestvici WTA prevzela Španka Garbine Muguruza.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.