Nadal Đokoviću zavezal kravato

Foto: Epa Rafael Nadal
Rafael Nadal še zna zmagovati.
Oglej si celoten članek

Vladar peska, Španec Rafael Nadal, je z odlično predstavo prišel do naslova na turnirju Masters 1000 v Rimu. V finalu je premagal prvega igralca na svetu Srba Novaka Đokovića s 6:0, 4:6 in 6:1. Za Nadala je to prvi naslov v tej sezoni, ki Španca znova postavlja v vlogo prvega favorita na odprtem prvenstvu Francije v Parizu, ki se bo začelo čez sedem dni. Hkrati je to njegov deveti naslov v Rimu, 81. na turnirjih serije ATP in 34. na turnirjih Masters.

Đoković in Nadal sta se srečala 54. v karieri. Nadal je z zmago, za katero je prejel skoraj milijon evrov, znižal skupni zaostanek na 26:28, obenem pa povečal prednost na pesku na 17:7.Z  zmago je Nadal prekinil prevlado Đokovića v zadnjem obdobju medsebojnih dvobojev. Od enajstih jih je Srb dobil kar devet, od tega zadnje dva v polfinalu Wimbledona ter finalu Australian Opna. Nadal ga je zadnjič premagal lani v polfinalu Rima.

Dvoboj je imel tudi zgodovinski pridih, saj se je prvič v njunih medsebojnih obračunih zgodilo, da je padla tako imenovana 'kravata'. Nadal je prvi niz dobil s 6:0 po 41 minutah igre.

Na turnirju WTA je zmagala sedemindvajsetletna in 186 centimetrov visoka Čehinja Karolina Pliškova. V finalu je po uri in 25 minutah igre premagala Britanko Johanno Konto s 6:3 in 6:4. Za Pliškova je to trinajsti naslov na turnirjih WTA, drugi na turnirjih serije premier in drugi letos. Z naslovom bo hkrati skočila s sedmega na drugo mesto računalniške lestvice. Pred njo bo le še Japonka Naomi Osaka.

Leto starejša Britanka ostaja pri štirih WTA naslovih, kljub porazu v finalu pa bo zadovoljna zapustila Rim. Zaslužila je četrt milijona evrov, na novi lestvici pa se bo iz 42. mesta povzpela na 26.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.