Nadal ostaja trn v peti Špancev

Foto: EPA
Foto: EPA
Španec Rafael Nadal je še osmič v karieri osvojil turnir serije ATP 500 v Barceloni. Peti igralec sveta je v finalu s 6:4 in 6:3 premagal rojaka Nicolasa Almagra in vknjižil že 54. turnirsko zmago v karieri. Almagro, ki je prvič zaigral v finalu Barcelone, tako še naprej ostaja brez zmage proti ''Kralju peska''.
Oglej si celoten članek

Španec Rafael Nadal se je po porazu v finalu teniškega mastersa v Monte Carlu, kjer ga je po osmih letih premagal Novak Đoković, vrnil na zmagovita pota. Na ''domačem dvorišču'' je v finalu s 6:4, 6:3 premagal Nicolasa Almagra in osvojil četrto lovoriko v letošnji sezoni.

Prvi niz se je začel z udarno igro Almagra, ki je v prvi igri odvzel servis svojemu nasprotniku in z  novim brejkom v tretji igri povedel 3:0. Nadal je imel veliko težav s prilagajanjem na deževne razmere, saj je Španec znan po tem, da najraje igra na soncu. Kljub temu se je ''Kralj peska'' hitro vrnil in dobil naslednje štiri igre, preden je leto starejši Almagro ponovno dobil igro na svoj servis. Pri zaostanku 4:5 je 12. igralec sveta serviral za obstanek v nizu, Nadal pa je imel drugačne načrte in z novim brejkom niz pripeljal v svojo korist (6:4).

Rafa je prepričljivo dobil prvo igro drugega niza, nato pa imel na servis nasprotnika na voljo tri brejk priložnosti, vendar je Almagro z odločnim tenisom vse tri ubranil. Zmagovalec sedmih Roland Garrosov pa se ni dal motiti in potrpežljivo čakal na svojo priložnost, ki je prišla že v četrti igri, ko je Nadal prvič ''brejknil'' v drugem nizu. Za Almagra poti nazaj ni več bilo. Španec je sicer dobil še dve igri na svoj začetni udarec, a zmage Nadala do konca ni več uspel ogroziti.

Nadal do 39. turnirske zmage na pesku

Rafael Nadal je zaigral v 77. finalu v karieri (54-23) in 45. finalu na peščeni podlagi (39-6). Za Almagra je bilo to 20. finale (12-8), Španec pa je vsa finala odigral na peščeni podlagi. Nadal in Almagro sta se na igrišču pomerila že desetič, vseh deset obračunov pa je dobil ''Kralj peska''. Nicolas je v desetih srečanjih uspel dobili samo dva niza in je še eden v vrsti španskih tenisačev, ki se proti Nadalu ne znajdejo najbolje.

ATP 500, Barcelona, finale:

Rafael Nadal (Špa/2) : Nicolas Almagro (Špa/4) 6:4, 6:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.