Nadal prišel do rekorda

Foto: EPA
Foto: EPA
Po dveh letih premora je španski teniški zvezdnik Rafael Nadal spet dobil njemu najbolj priljubljeni turnir.
Oglej si celoten članek

Na domačem pesku v Barceloni je Rafael Nadal v finalu prvih dveh nosilcev s 6:4 in 7:5 premagal zmagovalca v zadnjih dveh letih Japonca Keija Nishikorija, s katerim sta v katalonski prestolnici skupno osvojila 11 od zadnjih 12 naslovov.

Nadal je v devetem finalu zmagal še devetič, edini, ki se je v zadnjih 12 letih poleg njega in Japonca - ta je po 14 zaporednih zmagah prvič klonil -, veselil naslova na tem turnirju pa je bil leta 2010 njegov rojak Fernando Verdasco. Trikrat zapored je poleg Nadala zmagal le še Šved Mats Wilander.

Devetindvajsetletni španski zvezdnik je na pesku dobil že 49. turnir, s čimer je izenačil rekord Argentinca Guillerma Villasa. Z drugim zaporednim uspehom na turnirjih, prejšnji teden je zmagal v Monte Carlu, je napovedal nov lov na pariško zvezdico, zmago na največjem turnirju na peščeni podlagi.

Pred finalom v Barceloni sta se Nadal in Nishikori zadnjič srečala 18. marca v Indian Wellsu, kjer je v dveh nizih zmagal Nadal, ki je v medsebojnih dvobojih vodil z 8:1. Razmerje zmag in porazov pa je zdaj še izboljšal, osvojil pa je svoj 69. turnir v karieri. Španec, ki je v izenačenem dvoboju trikrat izgubil svoj servis, je do zmage prišel predvsem zaradi boljših živcev, v odločilnih trenutkih je bil bolj zbran. Ubranil je deset od 13 žog za odvzem servisa, sam pa izkoristil štiri od enajstih tovrstnih priložnosti.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.