Nadal še izboljšal svoj rekord na mastersih

Foto: Epa
Španski teniški zvezdnik je v Kanadi slavil že petič.
Oglej si celoten članek

Rafael Nadal je v Montrealu osvojil še 35. teniški masters ATP najvišje ravni. Dvaintridesetletni Španec je v finalu s 6:3 in 6:0 odpravil Rusa Danila Medvedjeva. Le nekaj ur po zmagi je Nadal odpovedal nastop na mastersu v Cincinnatiju, ki se bo začel danes, kot razlog za odpoved je navedel, da si želi ostati zdrav za odprto prvenstvo ZDA.

Španski zvezdnik je bil že prej rekorder po številu osvojenih mastersov 1000, a zdaj ima dve zmagi prednosti pred prvim igralcem sveta Srbom Novakom Đokovićem s 33 naslovi, sledi jima Švicar Roger Federer z 28.

Nadal je bil dobro spočit pred finalom, saj je Francoz Gael Monfils polfinalni dvoboj predal zaradi poškodbe gležnja. Branilec naslova, ki ga je osvojil lani v Torontu, je potreboval le 70 minut, da je v zbirko dodal še peti kanadski naslov.

"Zame je bilo zelo pomembno, da sem dobro začel dvoboj," je dejal zmagovalec 18 turnirjev za grand slam: "Odigral sem solidno tekmo, brez dvoma najboljšo ta teden. Kar nekaj stvari mi je dobro uspevalo: spreminjanje smeri, menjava ritma med točko ... Tudi rezani udarci so dobro delovali. Mislim, da sem igral pametno."

Foto: Epa rafael nadal

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.