Nadal sedmič kralj Pariza

Foto: EPA Rafael Nadal OP Francije finale Foto: EPA Rafael Nadal OP Francije finale Foto: EPA Novak Djoković Đoković Rafael Nadal OP Francije finale Foto: EPA Rafael Nadal OP Francije finale Foto: EPA Rafael Nadal OP Francije finale Foto: EPA Rafael Nadal OP Francije finale Foto: EPA Rafael Nadal Pau Gasol OP Francije finale Foto: EPA Novak Djoković Đoković Rafael Nadal OP Francije finale Foto: EPA Novak Djoković Đoković Rafael Nadal OP Francije finale Foto: EPA Rafael Nadal OP Francije finale Foto: EPA Novak Djoković Đoković OP Francije finale Foto: EPA Rafael Nadal OP Francije finale Foto: EPA Novak Djoković Đoković OP Francije finale Foto: EPA Novak Djoković Đoković OP Francije finale Foto: EPA OP Francije finale Roland Garros
Španec Rafael Nadal se je po zmagoslavju v finalu odprtega prvenstva Francije v Parizu zapisal v zgodovino mednarodnega tenisa, saj je prvi igralec, ki je sedemkrat slavil v Roland Garrosu. Španec je v velikem finalu, ki so ga v nedeljo prekinili zaradi dežja, premagal Srba Novaka Đokovića s 6:4, 6:3, 2:6 in 7:5.
Oglej si celoten članek

Rafael Nadal je na večni lestvici zmagovalcev najbolj slovitega teniškega turnirja na peščeni podlagi prehitel legendarnega Šveda Björna Borga, ki je v francoski prestolnici slavil v letih 1974, 1975, 1978, 1979, 1980 in 1981. Španec je v zadnjih osmih letih sedemkrat zmagal v Parizu. Najboljši je bil v letih 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011 in 2012, leta 2009 pa je slavil Švicar Roger Federer. Nadal je dosegel enajsto turnirsko zmago na turnirjih za grand slam, ob sedmih zmagah v Parizu je še dvakrat slavil v Wimbledonu ter po enkrat na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu in odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku.

Novak Đoković je danes stopil na igrišče z breakom prednosti, a ga je zapravil že v prvi igri, ko je Rafael Nadal izenačil na 2:2. Do 11. igre sta nato oba držala svoj servis, v 12. pa je Rafa ponovno odvzel servis Srbu in tako prišel do svojega sedmega naslova v Roland Garrosu.

Novak Đoković
je imel na današnjem finalnem obračunu priložnost, da doseže četrto zaporedno zmago na turnirjih za grand slam in svojo prvo na odprtem prvenstvu Francije v Parizu, po dvodnevnem dvoboju pa je moral priznati premoč Nadalu. Srb je doslej osvojil pet turnirjev za grand slam: trikrat je zmagal v Melbournu ter po enkrat v New Yorku in Wimbledonu.

"Danes je zame res poseben dan. To, da sem dosegel rekord, je velika čast, a najpomembneje je, da mi je uspelo zmagati. Vedno je naslov v Parizu zame nekaj posebnega, tega bom pomnil za vedno," je po dvoboju povedal Rafael Nadal. "Danes sem odigral zelo težak in naporen dvoboj proti najboljšemu igralcu sveta. Izgubil sem tri finalne dvoboje na grand slamih - lani Wimbledon in odprto prvenstvo ZDA, letos pa odprto prvenstvo Avstralije. Zelo sem srečen, občutki kar vrejo iz mene in težko jih opišem," je še dejal igralec iz Mallorce.

"Rafa je izjemen igralec in za njim stoji odlična ekipa. Nisem razočaran, ker sem dal na igrišču vse od sebe. Če bi nadaljevala dvoboj že včeraj, ko sem se počutil fantastično, bi se mogoče dvoboj prevesil v peti niz. Zdaj me čaka nekaj dni premora, nato pa priprave na Wimbledon," je dejal Novak Đoković, ki je letos na pesku proti Nadalu izgubil že tri turnirje - Monte Carlo, Rim in Pariz.

"Nadal je definitivno najboljši igralec v zgodovini na tej podlagi ter eden najboljših, kar jih je kdaj igralo tenis. Star je komaj 26 let. Upam, da bova imela še veliko podobnih bitk kot danes," je še dejal 25-letni srbski igralec.

Pariz, grand slam (18,72 milijona evrov), finale:

Rafael Nadal (Špa/2) : Novak Đoković (Srb/1) 6:4, 6:3, 2:6, 7:5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.