Nadal: Težko najdem notranjo moč

Foto: EPA
Foto: EPA
Prvi igralec sveta Rafael Nadal je presenetljiv poraz v četrtfinalu mastersa v Monte Carlu pripisal pomanjkanju samozavesti, notranje moči in dobri igri rojaka Davida Ferrerja, s katerim je na pesku izgubil prvič po letu 2004.
Oglej si celoten članek

Rafael Nadal je bil dolgih osem let (2005-2012) nesporni vladar osrednjega igrišča v bližini Monte Carla, kjer od leta 1897 tradicionalno poteka eden od najprestiženjših teniških turnirjev na svetu. ''Kralj peska'', kot zaradi neizmernega uspeha na peščeni podlagi pravijo Nadalu, je v kneževini nanizal 46 zaporednih zmag, preden ga je lani v finalu premagal Novak Đoković.

Nadal je pred začetkom turnirja veljal za favorita, nenazadnje se tenisači merijo na njegovi najljubši podlagi, v četrtfinalu pa ga je presenetil rojak David Ferrer, ki je bil v zadnjem desetletju večkrat blizu zmage proti Rafi, a mu je vselej zmanjkala pika na i. Tokrat je bilo drugače. ''Nikomur mi ni potrebno lagati. Po tem, kar se je zgodilo v Avstraliji, težko najdem samozavest in notranjo moč,'' je povedal Nadal, ki je v finalu OP Avstralije utrpel poškodbo hrbta in posledično odigral vlogo statista ob zmagi Stanislasa Wawrinke.

300. zmago ''podkrepil'' s 44 neizsiljenimi napakami

Rafa je na obračunu s Ferrerjem storil zanj neznačilnih 44 neizsiljenih napak, s Španec zanika, da gre za kakršnekoli fizične težave. ''Ne, hrbet je v redu. Fizično je vse dobro. Tu ni težav,'' je zatrdil Nadal, ki je pred porazom s Ferrerjem nanizal 30 zaporednih zmag na rdečem pesku. V letošnji sezoni je osvojil turnirja v Dohi in Riu de Janeiru, izgubil pa je v finalih OP Avstralije in mastersa v Miamiju. ''Četudi sem zmagal v Riu in prišel do finala v Miamiju, je to zakoreninjeno v mojih mislih in igri. Dal bom vse od sebe, da najdem rešitev,'' je povedal Nadal, ki bo prihodnji teden nastopil na turnirju v Barceloni. Španec je v katalonski prestolnici nanizal veliko uspehov, saj je turnir osvojil že osemkrat (2005-2009, 2011-2013)

Nadalov poraz je presenetljiv predvsem zaradi številk, ki jih je v svoji karieri zbral na rdečem pesku. Španec je v Monte Carlu zabeležil 300. zmago na tej tradicionalni površini, skupno pa je zbral že 43 lovorik. Njegovo razmerje zmag in porazov znaša 300-22 (93%), s čimer se ne more primerjati noben drug igralec v teniški zgodovini, in to ne glede na podlago.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.