Nadal zaman čakal nasprotnika

Foto: EPA
Foto: EPA
Rafael Nadal je bil pred začetkom tretjega niza na obračunu za bronasto olimpijsko kolajno besen na glavnega delivca pravice. V sodniškem stolčku je sedel kdo drug kot Carlos Bernardes.
Oglej si celoten članek

Nekdanji prvi igralec sveta Rafael Nadal je ostal brez olimpijske kolajne na turnirju posameznikov, potem ko je v dvoboju za tretje mesto izgubil proti Keiju Nišikoriju z 2:6, 7:6(1), 3:6.

Španec kljub porazu ni bil pretirano razočaran, saj si je v navezi z Marcom Lopezom priigral zlato kolajno in posamičnemu zlatu iz Pekinga (2008) dodal še zlato v dvojicah.
Nadal je bil v drugem nizu na pragu poraza, saj je Japonec že vodil s 5:2. Španec, znan po svoji čvrsti mentaliteti, se je uspel pobrati in izsiliti tretji niz. Premor pred začetkom sklepnega dejanja je zaradi Nišikorija trajal kar 12 minut.

''To ni pravi trenutek, da bi govorili o tem,'' je sprva dejal Nadal, nato pa se vendarle uklonil novinarju.

''Ko se vrneš po zaostanku z 2:5 ter dvojnim brejkom in nasprotnik ostane v kopalnici 12 minut, je nelogično, da bi bil zadovoljen. V Rio de Janeiru mi niso dovolili, da bi si preoblekel hlače, ki sem jih oblekel narobe,'' je povedal Nadal in spomnil na incident, ki se je zgodil lani na turnirju serije 500 v Južni Ameriki. 
Rafa je takrat narobe oblekel kratke hlače in glavnega sodnika Carlosa Bernardesa prosil, če lahko odide v garderobe in popravi napako.

Delivec pravice mu je odvrnil, da bo dobil opozorilo, zato se je Nadal preoblekel kar na igrišču. Kasneje je apeliral na vodstvo Zveze teniških profesionalcev (ATP), ki je ugodilo njegovi prošnji in Bernardesa začasno umaknilo s seznama potencialnih sodnikov, ki bi lahko sodili Nadalove obračune.

Kljub neprijetni prekinitvi, ki se je zgodila ravno v času, ko je bila pobuda na njegovi strani, pa se Nadal zaveda, da je bil Nišikori dobro razpoložen. ''Kei je igral bolje od mene. Zadovoljen sem s svojo igro, zadovoljen sem s potekom iger,'' je povedal 30-letnik.

''Porabil sem ogromno energije, naredil sem, kar sem lahko. Več ni šlo. Zapestje ni popolno. Moti me, ko udarim forehand. Ostalo je v redu. Igral sem veliko ur in zapestje se ni poslabšalo,'' je bil zadovoljen dvakratni olimpijski prvak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:47 15. Avgust 2016.

    A si ti dobro prebral članek? Zamera je očitno tudi na strani sodnika...

  • 14:30 15. Avgust 2016.

    Sodnika izključiti iz sodniških vrst.<br />Osebne zamere nimajo kaj delati na igrišču.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.