Nadal zaradi poškodbe končal turnir

Foto: EPA
Foto: EPA
Devetkratni zmagovalec Roland Garrosa Rafael Nadal je zaradi poškodbe moral skleniti lov na novo lovoriko.
Oglej si celoten članek

Rafaela Nadala je v lovu na deseto lovoriko zaustavila poškodba zapestja. Španec je v četrtek brez izgubljenega niza sicer premagal Argentinca Facunda Bagnisa in prišel do svoje 20. zmage na turnirjih za grand slam.

"Včeraj sem igral s pomočjo injekcije, zvečer pa je bila bolčina vse močnejša. Danes nisem mogel premakniti zapestja," je svoj umik iz turnirja na današnji novinarski konferenci pojasnil 29-letni teniški igralec, ki bi z nadaljevanjem igranja tvegal še težjo poškodbo.

"Devetkrat v karieri sem bil tu zdrav in sem nato v Parizu osvojil turnir. To je zame zelo težek trenutek in najtežja novinarska konferenca, ki sem jo moral opraviti, vendar to še ne pomeni konca," je še dejal Nadal, ki bi se moral v 3. kolu pomeriti z rojakom Marcelom Granollersom.

Murray tokrat bolj zanrsljiv

Brez izgubljenega niza je v 4. kolo napredoval Andy Murray, ki je pred tokratnim obračunom z Ivom Karlovićem že odigral dva maratonska dvoboja, ki sta trajala po pet nizov. Tokrat je bil Škot precej bolj zanesljiv, Hrvata je ugnal s 6:1, 6:4 in 7:6 (3). Zagrebčan, nekoč je veljal za pravi stroj za doseganje asov, je bil s 37 leti najstarejši udeleženec 3. kroga turnirja v Parizu po Jimmyju Connorsu leta 1991.

Murray se bo za vstopnico za četrtfinale udaril z ameriškim velikanom Johnom Isnerjem, 15. nosilcem, ki je kar pet nizov, 7:6 (7), 4:6, 2:6, 6:4, 6:2, potreboval za Rusa Tejmuraza Gabašvilija. Branilec naslova, tretji nosilec Švicar Stan Wawrinka, s Francozom Jeremyjem Chardyjem, 30. nosilcem, ni imel pretiranega dela in je v naslednji krog napredoval brez izgubljenega niza s 6:4, 6:3, 7:5.

V četrti krog je napredoval tudi Japonec Kei Nishikori, ki je za zmago nad Špancem Fernandom Verdascom potreboval pet nizov, 6:3, 6:4, 3:6, 2:6, 6:4. Najboljši japonski igralec, ki se je lani na pariškem pesku prebil vse do četrtfinala, se bo v osmini finala pomeril z domačinom Richardom Gasquetom, ki je s tremi nizi odpravil Avstralca Nicka Kyrgiosa, 6:2, 7:6 (7), 6:2.

Najboljši Kanadčan v karavani Miloš Raonić, sicer osmi nosilec, je premagal bolečine v levem kolku, za kar je potreboval tudi zdravniško pomoč, ter ugnal 133. igralca sveta Slovaka Andreja Martina. Raonić se bo za drugi četrtfinale na pariškem pesku po letu 2014 udaril s 55. igralcem Špancem Albertom Ramos-Vinolasom, ki je presenetil 23. nosilca Američana Jacka Socka s 6:7 (2), 6:4, 6:4, 4:6, 6:4 ter se prvič prebil med 16 najboljših na odprtem prvenstvu Francije.

Slovo lanske finalistke

V konkurenci posameznic je Španka Garbine Muguruza, četrta nosilka, lanska presenetljiva finalistka Wimbledona, s 6:3, 6:0 ugnala Belgijko Yanino Wickmayer. Španko, ki na OP Francije še nikoli ni prišla višje od četrtfinala, v osmini finala čaka 30-letna Rusinja Svetlana Kuznjecova. Zmagovalka turnirja leta 2009 je odpravila reprezentančno kolegico Anastazijo Pavljučenkovo s 6:1, 6:4.

Šesta nosilka Romunka Simona Halep je za 18-letno Japonko Naomi Osaka presenetljivo potrebovala tri nize, potem ko je izgubila uvodnega. Halepova bo v nadaljevanju igrala s finalistko Roland Garrosa leta 2010 Sam Stosur, ki je bila boljša od lanske finalistke Lucie Šafarove s 6:3, 6:7 (0), 7:5. Halepova je leta 2014 v Parizu izgubila finale, takrat je slavila Rusinja Marija Šarapova, letos z Roland Garrosa odsotna zaradi dopinške obtožbe.

S turnirja so se sicer predčasno morale posloviti kar tri Čehinje. Za deseto nosilko Petro Kvitovo, dvakratno zmagovalko Wimbledona, je bila usodna Američanka Shelby Rogers, ki se je prvič prebila v osmino finala. Rogersova bo v osmini finala igrala s 25. nosilko Irino-Camelio Begu. Kvitova je po tretji nosilki Nemki Angelique Kerber, peti nosilki Belorusinji Viktoriji Azarenka in sedmi nosilki Italijanki Roberti Vinci postala četrta članica prve deseterice med nosilkami, ki je izpadla s turnirja.

Druga nosilka Poljakinja Agnieszka Radwanska, ki se je na turnirjih za veliki slam najvišje prebila leta 2012 z uvrstitvijo v finale Wimbledona, je bila v treh nizih boljša od Čehinje Barbore Strycove s 6:2, 6:7 (6), 6:2. V osmini finala se bo udarila z Bolgarko Cvetano Pironkovo, ki je izločila 19. nosilko Američanko Sloane Stephens s 6:2, 6:1. Pironkova bo prvič igrala v osmini finala Rolanda Garrosa, mlajša Stephensova že petič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.