Nadala bo izzval član njegove akademije

Foto: Epa Ruud - Čilić Foto: Epa Ruud - Čilić Foto: Epa Ruud - Čilić Foto: Epa Ruud - Čilić Foto: Epa Ruud - Čilić Foto: Epa Ruud - Čilić Foto: Epa Ruud - Čilić Foto: Epa Ruud - Čilić Foto: Epa Ruud - Čilić Foto: Epa Ruud - Čilić
Norvežan Casper Ruud in Španec Rafael Nadal sta finalista odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu.
Oglej si celoten članek

Najboljši norveški tenisač Casper Ruud je v polfinalu OP Francije po štirih nizih premagal Hrvata Marina Čilića s 3:6, 6:4, 6:2, 6:2.

Polfinalni dvoboj je sredi tretjega niza zmotila in za 15 minut prekinila gledalka, ki se je prebila mimo varnostnikov ter s sporočilom na majici "ostalo nam je še 1028 dni" okoli vratu priklenila na mrežo.

Foto: Epa Ruud - Čilić

V tistem trenutku je osmopostavljeni Ruud že vodil s 3:6, 6:4 in 4:1, po prihodu nazaj na osrednje igrišče Philippe Chatrier pa je zanesljivo končal tretji niz in nato z odvzemom servisa povedel še takoj na začetku četrtega.

Triindvajsetletni Norvežan kljub prvemu nastopu v polfinalu turnirja velike četverice ni pokazal kančka nervoze, dvoboj pa je z novim odvzemom servisa po sijajni igri v zadnjih treh nizih zaključil po dveh urah in 55 minutah.

"To je bil res odličen obračun, nisem najbolje začel, a tudi Marin je igral sijajno. Bil sem preveč obrambno naravnan, nato pa sem se po prvem odvzemu servisa v drugem nizu le sprostil. Igral sem najboljši tenis letos, bil agresiven in dobro serviral, zato sem zelo zadovoljen s predstavo," je po dvoboju dejal tenisač iz Osla.

Foto: Epa Ruud - Čilić

Čiliću je s tem preprečil, da bi se prav na vseh turnirjih za grand slam uvrstil vsaj v finale. Dobil je OP ZDA 2014, v finalu pa igral še v Melbournu (2018) in Wimbledonu (2017).

Ruud pred letošnjim OP Francije še nikoli ni zaigral v četrtfinalu, v Parizu pa je storil dva velika koraka naprej. V finalu ga čaka Nadal, s katerim se doslej še nista pomerila in ki je v francoski prestolnici slavil kar 13-krat.

"V finalu bo igral proti svojemu varovancu," je Ruud spomnil na to, da je nekaj časa treniral prav na Majorki v Nadalovi akademiji. "Vzhičen sem. Je zadnji od velike trojice, proti kateremu še nisem igral. To bo odličen trenutek, da igram proti njemu. Upam, da bo tudi on vsaj malce užival v finalu, čeprav je tu igral že tolikokrat," je še dodal 23-letnik pred nedeljskim finalom.

Roland Garros, 21.256.800 evrov:

- moški, polfinale:
Rafael Nadal (Špa/5) - Alexander Zverev (Nem/3) 7:6 (8), 6:6 - predaja
Casper Ruud (Nor/8) - Marin Čilić (Hrv/20) 3:6, 6:4, 6:2, 6:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.