Nadarjena Slovenka brez Ria

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska atletinja Maruša Mišmaš zaradi poškodbe ne bo nastopila na avgustovskih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije.
Oglej si celoten članek

Maruša Mišmaš, slovenska rekorderka na 3000 metrov zapreke, ima težave s tetivo, po zdravniškem pregledu pa je glavni zdravnik slovenske odprave za Rio razkril, da nastop ni mogoč.

"Po kliničnem pregledu, pregledu medicinske dokumentacije in opravljeni slikovni diagnostiki, smo sprejeli sklep, da udeležba Maruše Mišmaš na OI v Riu 2016, ni smiselna, niti mogoča. Razlogi so izključno zdravstveni, saj je potrebno sanirati kronično poškodbo, ki onemogoča treninge in tekmovanja. Primer bo dodatno obravnaval specialistični konzilij," je o poškodbi nadarjene slovenske atletinje dejal vodja zdravstvene službe Slovenske olimpijske reprezentance Rio 2016 Matjaž Vogrin.

Enaindvajsetletna Mišmaševa je tako ostala brez prvega nastopa na olimpijskih igrah. Lani je nastopila na svetovnem prvenstvu v Pekingu, kjer je osvojila 21. mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.