Nafta bo tekla hitreje

Foto: Žurnal24 Kako se bo odrezala Nafta v prihodnji sezoni?
Četrti klub, ki vam ga bomo predstavili, je Nafta iz Lendave. Ta je dodobra spremenila svojo ekipo. Njen trener pa tako kot ob koncu lanske sezone ostaja Damir Rob, ki obljublja hitro igro.
Oglej si celoten članek
 

Čeh ostaja, Adilović prišel

Aleš Čeh se je odločil za podaljšanje sodelovanja. Z Lendavčani je podpisal novo, dveletno pogodbo. Toliko bo ob Muri ostal tudi Eldin Adilović, pred tem igralec Interblocka.

Da dežela ob Muri, ki obožuje nogomet, kar med drugim dokazuje tudi nešteto klubov iz severovzhodnega dela Slovenije, ne bi ostala brez prvoligaških predstav, že nekaj sezon skrbi lendavska Nafta . Ta se je lani ustavila na sedmem klinu prvoligaške lestvice, podobno kot Drava pa je zamenjala številne trenerje. Začelo se je z Milkom Đurovskim , po njegovem odstopu je prišel Nebojša Vučićević , ekipo je s klopi uradno vodil Štefan Škaper , sledil je prihod Nenada Gračana , prvenstvo pa so modri sklenili s svojim nekdanjim igralcem in trenerjem Damirjem Robom .

 

Igral z Bilićem

Zdaj 41-letni Damir Rob je v svojih mladih letih nastopal tudi za klub iz Čakovca. Tam pa so tedaj igrali tudi poznejši zvezdniki Slaven Bilić, Robert Jarni, Davor Šuker in drugi.

"Nekateri menijo, da je treniranje kluba iz domačega okolja pritisk, jaz pa pravim, da je to prednost. Dobro namreč poznam značilnosti okolja, kjer delam, ter mentaliteto in lastnosti igralcev, kar se mi zdi bistveno," je ob delu "doma" dejal Rob. Njegova ekipa je doživela kar nekaj sprememb. Lendavskega dresa v novi sezoni ne bodo več nosili Eterović, Borut Gerenčer, Ortiz, Trenevski, Lunder, Šoštarić, Repina in Čavnik. To je dokaj zajeten seznam (pomembnih) igralcev, vendar so v Lendavi poskrbeli tudi za primerna nadomestila. Po principu kupi od izpadlega je v Nafto prišel trio iz Livarja: Tim Lo Duca , Blaž Brezovački in Dušan Bogdanović (slednji je v Lendavi pred dvema sezonama že igral). Novo ime med Robovimi varovanci sta tudi Peter Gerenčer (mlajši Borutov brat) in levi bočni branilec Klemen Medved , najbolj zveneča okrepitev pa je nekdanji napadalec Domžal Siniša Janković .

Damjan Ošlaj bo tudi v prihodnji sezoni nosilec Naftine igre. © SPS

 
"Naš kader še ni dokončno izoblikovan , vendar smo z okrepitvami zadovoljni. Z Jankovićem in Lo Duco smo dobili hitrost, Brezovački in Bogdanović pa bosta povečala konkurenco v zvezni oziroma obrambni vrsti," je o novincih dejal Rob in dodal: "Računamo tudi, da se nam bo na sobotni prijateljski tekmi pridružil Eldin Adilović, ki je obetaven napadalec, vendar je en polčas, kolikor smo ga videli igrati, premalo." Lendavčani upajo tudi na še večjo uveljavitev domačih upov Arpada Vaša in Vedrana Vinka , ki sta nekaj zvezdnih trenutkov doživela že v lanski sezoni in bosta priložnost zagotovo dobila, vendar je pri mladih pač potrebna velika mera strpnosti. V vratih Nafte bo še naprej stal Aleš Luk , ki je bil zelo blizu odhoda v Interblock. Moštvo iz Lendave bo torej sestavljalo 20, 21 igralcev, kar je šest manj kot lani, saj lahko nekateri zaigrajo na več igralnih mestih. Pomembna lastnost pri deljenju vstopnic za letošnjo ekipo Nafte pa je bil poleg nogometne kakovosti tudi značaj nogometašev, ki je včasih še pomembnejši od nogometnega znanja.

 

Preberite še ...

Iz tabora Rudarja
Iz tabora Drave
Iz tabora Celja

Če se je lendavski šef stroke razgovoril pri kadrovanju, pa je bil precej bolj molčeč pri napovedi uvrstitve za novo sezono: "Ekipa je hitrejša kot lani, mislim, da ne bo slabša. Radi bi pokazali dobro igro in karakter, tako da bi gledalci prišli na svoj račun," je krajši pogovor sklenil Rob in čisto za konec dodal še, da na turnirju v Čakovcu, ki se ga bodo naftaši udeležili jutri, ne bo mogel računati na Estonca Vassiljeva, ki naj bi izginil neznano kam. Pa naj še kdo reče, da je biti trener v slovenski ligi lahko. Še to: nogometaši Nafte so v pripravah na novo sezono odigrali štiri prijateljske tekme in prav tolikokrat zmagali. Padli so Maribor, madžarski Haldas, Rakoczi in hrvaško Međimurje.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.