Naj 'špica' Evrope: Higuaín zabije vsakih 47,8 minut!

Foto: Reuters sociedad real higuain Foto: EPA Edin Džeko Manchester City Foto: Reuters Manchester United - Manchester City Foto: EPA bayern manchester city gomez Foto: Saša Despot slovenija estonija reprezentanca Foto: Reuters Lionel Messi Foto: Reuters robin van persie arsenal Foto: EPA Wayne Rooney Foto: EPA Mohamed Abdellaoue Foto: EPA Timo Furuholm Foto: Anže Petkovšek Vršič Olimpija Maribor
Gonzalo Higuaín po poškodbi, ki bi lahko pomenila tudi konec kariere, pri Realu Madridu v letošnji sezoni igra v formi kariere. S povprečjem enega ligaškega zadetka na vsake 47,8 minute je najučinkovitejši napadalec Evrope, pred Edinom Džekom, Sergiom Agüerom in celo Lionelom Messijem. "Ne vem, če je to njegova najboljša sezona v življenju, saj sem ga, žal, lahko treniral samo v dveh," se je svojemu najboljšemu napadalcu poklonil celo José Mourinho.
Oglej si celoten članek

Po besedah kirurga dr. Richarda G. Fesslerja, ki je napadalcu Real Madrida Gonzalu Higuaínu operiral disk hernije, bi lahko bile težave s hrbtom celo usodne za nadaljnji potek kariere Argentinca. "Čudež je, da sploh igra," je v pogovoru za športni dnevnik As dejal ameriški kirurg. "Pipita" se je kljub vsemu vrnil še močnejši in preživlja najučinkovitejše dneve po prihodu v Madrid, z enim zadetkom na vsake 47,8 minute pa je trenutno najbolj učinkovit napadalec vseh evropskih lig. Za primerjavo: Dare Vršič, prvi strelec slovenske lige, zabije na vsakih 130,8.

"To name ne vpliva preveč, enak sem kot prej, čeprav me to veseli, saj gre za dobre številke, ki pomagajo ekipi," je novico komentiral Higuaín. "Ne gledam teh statistik, želim si samo pomagati ekipi. Mirni smo bolj kot kadarkoli, moramo nadaljevati z delom, ostati skromni, ekipa pa mora nadaljevati s tem nizom, ki je spektakularenm, čeprav je pred nami še cela večnost prvenstva."

Higuaín je odločil tudi zadnjo tekmo belega baleta, ki je z njegovim golom slavil na gostovanju pri Realu Sociedadu (1:0). Na lestvici učinkovitosti mu je v vseh evropskih ligah trenutno najbližje Edin Džeko (Manchester City) z golom na vsakih 54,7 minut, njegov moštveni in Higuaínov reprezentančni kolega Sergio Agüero pa zabije na vsakih 64,2 minut igre. Najslavnejši Argentinec Lionel Messi je kljub hat-tricku Mallorci zaenkrat šele na šestem mestu (66,7), saj je za svojih 13 golov igral skoraj 400 minut več kot Higuaín. Mario Gómez (Bayern München) je z 12 goli v 779 minutah igre četrti (gol na vsakih 64,9 minut).

Večno podcenjeni Higuaín, tudi s strani svojega kluba, je tudi daleč najcenejši napadalec na tržišču, saj je proti Gómezu (35 milijonov), Agüeru (40) ali Messiju (100) pravzaprav zastonj. Spletna stran Transfermarkt njegovo vrednost ocenjuje na zgolj 30 milijonov evrov. Med najučinkovitejših deset napadalcev Evrope se je uvrstil tudi Litovec Aleksandrs Cekulajevs (Narva Trans/Estonija), ki je v 2.936 minutah zabil 45 golov in na petem mestu vodi tudi pred Messijem. Po Messiju sledijo Robin van Persie (Arsenal) s povprečjem 81,1, Wayne Rooney (Manchester United/82,4), Mohamed Abdellaoue (Hannover/87,4) in Timo Furuholm (Turku/91,4).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.