Najbližje Márquezu Rossi in domačin

Foto: EPA Marc Márquez je bil še četrtič zapored najhitrejši v kvalifikacijah.
Foto: EPA Marc Márquez je bil še četrtič zapored najhitrejši v kvalifikacijah.
Španec Marc Márquez je v kvalifikacijah za VN Velike Britanije še 71. v karieri prišel do najboljšega štartnega položaja.
Oglej si celoten članek

Španec Marc Márquez (Honda) bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu v elitnem razredu motoGP začel s prvega mesta. V kvalifikacijah v britanskem Silverstonu je ugnal Italijana Valentina Rossija (Yamaha), tretji je bil domačin Cal Crutchlow (LCR Honda).

Za vodilnega v SP Márqueza je bil današnji "pole position" že četrti zaporedni v sezoni, skupno pa že 71. v karieri.

Iz druge vrste bodo nedeljsko dirko začeli Španec Maverick Viñales (Yamaha), njegov rojak Jorge Lorenzo (Ducati) in Italijan Andrea Dovizioso (Ducati), iz tretje pa Španec Dani Pedrosa (Honda), Francoz Johan Zarco (Yamaha Tech 3) in še en Španec Aleix Espargaró (Aprilia).

Skupno po 11 dirkah elitnega razreda vodi Márquez s 174 točkami, drugi je Dovizioso s 158, tretji pa Viñales s 150.

VN Avstrije Dovizioso v zadnjem ovinku ubranil zmago

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.