Najboljša ekipa rednega dela klonila proti moštvu, ki ne igra v NBA

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po sedmih letih je NBA moštvo doživelo domači poraz proti zasedbi, ki ne nastopa v najmočnejši ligi na svetu.
Oglej si celoten članek

Ekipa Phoenix Suns je v rednem delu minule sezone zabeležila 64 zmag in le 18 porazov in bila tako daleč najboljša zasedba pred končnico lige NBA. V rednem delu se jim je še najbolj približalo moštvo Memphis Grizzlies, ki je zbralo osem zmag manj od Sonc.

A nato je prišel play-off, kjer so se Suns v drugem krogu pomerili z Dallasom in v sedmi tekmi, na njej je blestel Luka Dončić, doživeli enega najhujših porazov v zgodovini franšize. Omenjeni dvoboj se je končal z rezultatom 90:123, že ob polčasu so košarkarji iz Arizone zaostajali za 30 točk (27:57). 

Na tekmi je prišlo tudi do velikih nesoglasij med trenerjem Montyjem Williamsom in prvim centrom moštva Deandrejem Aytonom. Slednji je za kazen obsedel na klopi, pred dnevi pa je na začetku priprav na novo sezono medijem povedal, da se s trenerjem od incidenta dalje še ni pogovoril. Po prepričanju mnogih v moštvu trenutno prevladuje izrazito negativna klima.

Ta se je zdaj verjetno še poglobila, saj je Phoenix postal prva ekipa po sedmih letih, ki je na tleh ZDA izgubila dvoboj z moštvom, ki ne igra v ligi NBA. Pred tokratnim porazom Sonc proti avstralski ekipi Adelaide 36-ers (124:134), je neuspeh na domačih tleh nazadnje doživel Brooklyn, ki ga je leta 2015 v predsezoni premagal turški Fenerbahce.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.