Najboljša Rusinja: Ni me strah spregovoriti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Trenutno najvišje uvrščena ruska teniška igralka na WTA lestvici je podala mnenje o vojni v Ukrajini.
Oglej si celoten članek

Štirinajsta igralka sveta Anastazija Pavljučenkova je na socialnih omrežjih spregovorila o vojni, ki poteka v Ukrajini. 

"Tenis igram vse od otroštva, Rusijo sem zastopala celotno življenje. To je moja domovina. Sedaj pa me je strah, enako tudi mojo družino in prijatelje. A ni mes strah, da bi jasno povedala moje stališče. Sem proti vojni in nasilju," je zapisala Pavljučenkova in se pridružila številnim ruskim športnikom, ki nasprotujejo agresiji v Ukrajini.

"Osebne ambicije in politični motivi ne morejo opravičiti nasilja. To ne jemlje prihodnost le nam, ampak tudi našim otrokom. Zmedena sem in ne vem kako pomagati v tej situaciji. Sem le športnica, ki igra tenis. Nisem politik, javna oseba in nimam izkušenj na tem področju. Lahko le javno povem svoje nestrinjanje s sprejetimi odločitvami, lahko odkrito govorim o njih," je nadaljevala ruska teniška igralka.

"Ustavite nasilje, ustavite vojno," je zaključila.

"Poskušam stalno biti v stiku z družino. Želim jim pomagati, vendar se počutim nekoristno. Nekateri od mojih prijateljev so brez elektrike, vode in hrane. Trpijo," je nadaljevala Ukrajinka.

Dobitnica bronaste kolajne na olimpijskih igrah v Tokiu je še povedla, da se je zdaj nemogoče osredotočiti na tenis, denar, ki ga bo prejela na turnirju v Monterrayju, kjer se trenutno nahaja, bo donirala ukrajinski vojski in v humanitarno pomoč Ukrajini. Enako bo storila tudi na naslednjih turnirjih v ZDA.

Foto: Profimedia Elina Svitolina

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.