Najboljša Slovenka v polfinalu turnirja WTA

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zidanškova prek Davisove v polfinale.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je bila uspešna tudi v četrtfinalu turnirja WTA v avstralskem mestu Adelaide z nagradnim skladom 239.477 ameriških dolarjev. Četrtopostavljena Konjičanka je brez izgubljenega niza odpravila ameriško kvalifikantko Lauren Davis s 7:6 (4), 7:6 (7). V polfinalu bo njena tekmica Američanka Alison Riske.

 

Če je Avstralko Maddison Inglis pred tem ugnala s 6:2 in 6:1 po vsega uri in petih minutah igre, je za Davisovo, trenutno 95. igralko sveta, Slovenka za zmago tokrat potrebovala dve uri in 13 minut. Američanka se je namreč izkazala za žilavo tekmico, Zidanškova je oba niza dobila po podaljšani igri.

Zidanškova pred bližnjim odprtim prvenstvom Avstralije tako potrjuje dobro formo. Štiriindvajsetletna Slovenka, 31. igralka na lestvici WTA, se bo tudi v polfinalu pomerila z Američanko, 31-letno izkušeno Riskejevo, 57. igralko sveta, ki je napredovala, potem ko je njena rojakinja Madison Brengle četrtfinalni boj predala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:40 13. Januar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.