Najboljše slovenske ekipe dobile evropske tekmece

Foto: Anže Petkovšek Drugi krog lige prvakov med ACH Volley in Kuzbass Kemerovo v Hali Tivoli 2019
Foto: Anže Petkovšek Drugi krog lige prvakov med ACH Volley in Kuzbass Kemerovo v Hali Tivoli 2019
Slovenski odbojkarski klubi so dobili prve evropske tekmece.
Oglej si celoten članek

Na sedežu Evropske odbojkarske konfederacije (CEV) je potekal žreb za nastopanje v evropskih tekmovanjih. Žreb so nestrpno spremljali tudi v taboru številnih slovenskih klubov.

Odbojkarice Calcita Volleyja bodo tekmovanje začele v 2. krogu kvalifikacij za Ligo prvakinj, ko se bodo oktobra merile z ukrajinskim Prometejem Dniprom.

V evropskem pokalu bo v moški konkurenci v 1/32 finala Calcit Volley novembra igral proti poražencu 1. kroga lige prvakov iz dvoboja med španskim Las Palmasom in bolgarskim Pazardžikom.

V ženski konkurenci evropskega pokala pa bo v 1/16 finala Nova KBM Branik prav tako novembra igrala proti poražencu 1. kroga lige prvakov iz dvoboja med Gran Canario in Mladostjo iz Zagreba.

V pokalu challenge bo v ženski konkurenci ljubljanski Krim v 1/16 finala sredi novembra igral proti zmagovalcu dvoboja med izraelskim Hapoelom Kfarom Sabo in latvijskim Rigasom, ACH Volley pa bo v moški konkurenci konec novembra igral proti ukrajinski ekipi Barkom-Kažanji Lvov.

Ukrajinski predstavnik je še dokaj neznan klub, a je govora o kakovostnem nasprotniku, saj so v razmeroma kratki zgodovini kluba dvakrat osvojili naslov prvakov ter trikrat naslov pokalnih prvakov.

"Z razpletom žreba sem zadovoljen. Moramo se zavedati, da v tovrstnih tekmovanjih lahkih nasprotnikov ni. Pomembno je, da se z ekipo dobro pripravimo in gremo korak po koraku, saj praktično vsak krog omenjenega tekmovanja poteka na izpadanje," je žreb pokomentiral novi trener ACH Mladen Kašić.

V moški konkurenci Lige prvakov pa ima Merkur Maribor že zagotovljen nastop v skupinskem delu, žreb zanj bo 24. septembra v Ljubljani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.