Najdaljša hokejska tekma vseh časov

Foto: EPA
Foto: EPA
Hokejski ekipi sta se v norveškem Hamarju merili 217 minut in 13 sekund.
Oglej si celoten članek

Domnevno najdaljša hokejska tekma se je v noči na ponedeljek igrala v norveškem Hamarju, ki se je začela v nedeljo ob 18. uri, končala pa v ponedeljek ob 2:33, po 217 minutah in 13 sekundah igre. Šele v osmem podaljšku je domači Storhamar Dragons z 2:1 v peti tekmi četrtfinala končnice premagal Sparto Warriors.

Zmagoviti gol je dosegel Joakim Jensen, Stormar Dragons pa v zmagah vodi s 3:2. Za napredovanje v polfinale končnice potrebujejo le še zmago, šesta tekma bo na sporedu v torek.

Do zdaj je za najdaljšo hokejsko tekmo veljala iz leta 1936, ko je v finalu severnoameriške lige NHL Detroit Wings v šestem podaljšku po 176 minutah in 30 sekundah premagal Montreal Maroons.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.