Najdražjega nogometaša vseh časov odnesli na nosilih

Foto: Epa neymar
Dramatičen razplet tekme v Parizu.
Oglej si celoten članek

Francoski prvak Paris Saint-Germain je doživel velik udarec pred povratno tekmo Lige prvakov z Real Madridom, na kateri bo poskušal nadoknaditi dva gola zaostanka.

Med ligaško tekmo 27. kroga Ligue 1 prori Marseillu na Parku princev, ki jo je PSG dobil z izidom 3:0, se je poškodoval prvi zvezdnik ekipe in najdražji nogometaš vseh časov Neymar. Brazilec je nerodno stopil v dvoboju z vezistom Bouno Sarrom in utrpel zvin gležnja.

Foto: Epa

Solznega Neymarja, ki se je od bolečin zvijal po zelenici, so z igrišča odnesli na nosilih. Parižani so tekmo končali z igralcem manj, saj je domači strateg Uani Emery pred tem porabil vse tri menjave.

Neymar sodeč po prvih preiskavah ni zlomil gležnja, tudi zdravniki so ocenili, da ne gre za hujšo poškodbo. Kljub temu je pod velikim vprašajem njegov nastop na povratni tekmi z madridskim Realom (6. marec). Več podrobnosti bo znanih v naslednjih 48 urah.

"Normalno je, da nas skrbi za Neymarja," je povedal njegov klubski soigralec Edinson Cavani. "Upam, da bo vse v redu in bo lahko čim prej okreval," je dodal.

O poškodbi je spregovoril tudi Thiago Silva. "Škoda, da smo izgubili tako pomembnega igralca. Mislim, da ni preveč resno. Nisem zdravnik, vendar upam, da bo lahko kmalu igral," je povedal Brazilec.

Paris Saint-Germain je leta 2017 za Neymarja odštel rekordnih 222 milijonov evrov, kar je več kot dvakrat toliko, kot je Real Madrid leta 2009 plačal za Cristiana Ronalda (94 milijonov).

S francoskimi novinarji se je pogovarjal tudi trener Emery, ki pričakuje, da bo Neymar nared za tekmo z Realom. "Opravili bomo še nekaj preiskav. Če moram ugibati, bi rekel, da bo igral," je povedal španski strateg.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:02 26. Februar 2018.

    Sem, sodeč po grimasah, mislil, da mu je nogo vsaj odtrgal, ne pa samo zvinj gležnja. Vem, kako boli zvinj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.