Najhitrejša Zemljanka spet Jamajčanka

Foto: EPA
Foto: EPA
Jamajška atletinja Elaine Thompson je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru osvojila zlato v teku na 100 m.
Oglej si celoten članek

S časom 10,71 sekunde (veter +0,5 m/s) je Elaine Thompson ugnala Američanko Frentorish Bowie (10,83), bron pa je osvojila branilka naslova Jamajčanka Shelly-Ann Fraser-Pryce (10,86).

Elaine Thompson, ki ima v lasti najboljši izid sezone na svetu, je kmalu prevzela vodstvo in ga ni več izpustila iz rok. Dosegla je tudi najboljši čas v finalih na OI na 100 m po Američanki Florence Griffith-Joyner, ki je 10,54 sekunde tekla leta 1988 v Seulu.

Fraser-Pryce se je morala tokrat zadovoljiti z bronom in ji je spodletel poskus, da bi kot prva atletinja v zgodovini na treh OI zapored osvojila zlato medaljo v posamičnih disciplinah. Prvič v zgodovini atletike pa se je primerilo, da je na najkrajšem olimpijskem teku prva sedmerica tekla pod 11 sekundami v samem samem teku. Med njimi je bila tudi evropska prvakinja in svetovna prvakinja na 200 m Nizozemka Dafne Schippers, ki je po slabem startu na koncu zasedla peto mesto (10,90).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.