Najhujše nesreče in nenavadni odstopi

Foto: EPA vn madžarske 2011 nick heidfeld renault Foto: EPA vn madžarske 2011 nick heidfeld renault Foto: EPA formula vn madžarske 2011 heidfeld renault Foto: EPA sergio perez nesreča monako Foto: EPA sergio perez nesreča monako Foto: EPA sergio perez nesreča monako Foto: EPA Felipe Massa (Ferrari) nesreča Monako Foto: EPA Felipe Massa (Ferrari) nesreča Monako Foto: EPA silverstone jenson button odstop Foto: EPA silverstone jenson button odstop Foto: EPA silverstone jenson button odstop
Felipe Massa in Lewis Hamilton sta v Monaku v predoru vozila kolo ob kolesu. Nesreča je bila neizbežna. Nicku Heidfeldu je na Madžarskem zagorelo pod "ta zadnjo". Na dosedanjih 11 dirkah sezone 2011 ni manjkalo hudih nesreč in nenavadnih odstopov.
Oglej si celoten članek

V času poletnega premora v formuli 1 je prava priložnost, da se spomnimo na nekaj najbolj atraktivnih dogodkov z dosedanjih 11 dirk. Izbrali smo nekaj najhujših nesreč in nenavadnih odstopov. Največkrat nam je dih zastal na VN Monaka. Že na treningu je strahovito nesrečo doživel Sergio Perez (Sauber). Zavrtelo ga je na izhodu iz predora, nakar je z vso silo bočno priletel v zaščitno ogrado in pnevmatike. Mehičan je ostal cel, a je moral zaradi pretresa možganov izpustiti dve dirki. Poglejte v zgornji galeriji.


Na sami dirki za VN Monaka pa sta z neverjetnim dvobojem navdušila Felipe Massa (Ferrari) in Lewis Hamilton (McLaren). Slednji je napadel že v najpočasnejšem zavoju Loewsu (ker sta rahlo zadela, je Britanec dobil kazen), nato pa sta v predoru dirkala kolo ob kolesu. Nesreča je bila neizbežna. Ker je na bolj umazani zunanji strani ostal Brazilec, je pač končal v zidu. Z uničenim dirkalnikom je parkiral na izhodu iz predora. Poglejte v videu.

Pod nenavadne odstope štejemo površno delo ekipe McLaren, ki je preslabo privila prednjo desno pnevmatiko na dirkalniku Jensona Buttna. Tako je moral Anglež na domači dirki v Silverstonu neslavno odstopiti na izvozu iz boksov. Poglejte v videu.

Ni hujšega kot trčenje z ekipnim kolegom. Lani se je to zgodilo dirkačema Red Bulla, letos pa na VN Kanade voznikoma McLarna. Hamilton je na startno-ciljni ravnini napadel Buttna. Ni šlo za namerno trčenje, enostavno je bil Lewis preveč optimističen, Jenson pa ga ni videl, saj mu je bil mlajši kolega v tako imenovanem mrtvem kotu. Poglejte v videu. Prav Hamilton je bil letos vpleten v največ nesreč, če denimo izpostavimo še tisto s Pastorjem Maldonadom v Monte Carlu (tudi za tisto je bil kaznovan).

Na VN Malezije je Vitalij Petrov (Renault) uprizoril "skok čez ovire". V enem od zavojev ga je zaneslo, ko pa se je skušal vrniti na stezo, ga je na robniku dvignilo in poletel je nazaj na asfalt. S poškodovanim podvozjem je moral odstopiti. Poglejte v videu.

Pred nedavnim je nekaj centimetrov nad tlemi letel tudi Nick Heidfeld (Renault). Ob prehitevanju Sebastiena Buemija (Toro Rosso) je z desnima pnevmatikama zapeljal na travo. Ob stiku s tekmecem je izgubil nadzor nad vozilom, se zavrtel in parkiral na pesku. Poglejte v videu.

Mnogo bolj strašljiv pa je bil Heidfeldov odstop na zadnji dirki na Hungaroringu. Po izvozu iz boksov mu je (bržkone zaradi pregrevanja) zagorel povsem novi izpuh. Z akrobatskim skokom iz kokpita se je Nemec rešil pred ognjenimi zublji. Poglejte v zgornji galeriji in naslednjem videu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.