"Najpomembnejši koš v karieri!"

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Ime Mirka Mulalića je konec tedna vzbudilo veliko pozornosti pri ljubiteljih košarke na področju nekdanje Jugoslavije. Niti malo presenetljivo, če imamo v mislih neverjetni met, ki ga je zadel z zvokom sirene v dvorani Pionir.
Oglej si celoten članek

Ob zvoku sirene je košarkar Krke Mirko Mulalić na tekmi s Partizanom sprožil projektil s svoje polovice. Zadel je najbolj spektakularen koš dosedanjega dela sezone v ligi ABA. O izjemnem trenutku, ki si ga je na uradnem YouTube kanalu lige ogledalo že skoraj 200.000 ljudi in še čem drugem je spregovoril v intervjuju za spletno stran tekmovanja.

V zadnjih dneh je bila vaša trojka glavna košarkarska tema celotnega Balkana, če ne celo širše. Kako je biti junak tedna?
"Občutek je res poseben. Po tekmi sem prejel ogromno čestitk in komaj naslednji dan sem se popolnoma zavedel, kakšen nor met mi je uspel, in to proti ekipi, kot je Partizan NIS, sredi Pionirja v odličnem vzdušju."

Kaj se vam je pojavilo v mislih, ko ste 3 sekunde pred koncem prejeli žogo in postali tisti, ki mora odločiti tekmo? Ste verjeli da bo zletela skozi obroč?
"Po pravici povedano sem o zadnjem metu razmišljal že ob izvajanju njihovih prostih metov, pričakoval sem sicer, da bodo drugič namerno zgrešili, a ker niso, sem vedel, da moram ob sprejemu žoge osvojiti čim več prostora, priti čim bližje njihovemu košu ter sprožiti. Verjel sem, da bo zletela skozi obroč, a se vseeno zavedam, če bi ponovil isto stvar stokrat, se definitivno ne bi končalo s košem za zmago. A ravno to je lepota košarke, da se tu in tam dogajajo na videz nemogoče stvari."

Poznani ste kot odličen strelec za tri točke, toda ali ste jo kdaj že dosegli na podoben način? Je to najpomembnejša trojka vaše kariere?
"Ko sem bil mlajši, mi je že uspel podoben met, sicer ob koncu četrtine, a ni bil tako pomemben, saj smo zmagovali z ogromno razliko. Zadeval sem že pomembne trojke, a nikoli še nisem zadel ob izteku igralnega časa za zmago. Zato je ta met v moji karieri zaenkrat daleč najpomembnejši."

S prestižno zmago ste se povzpeli z dna lestvice po nekaj tekmah, ki se niso odvile po vaših željah. Je vzdušje v garderobi spet pozitivno? Kako gledate proti nadaljevanju sezone?
"Mislim in verjamem, da je ta zmaga neka pozitivna prelomnica za našo ekipo, saj nas je povezala še globlje. Vsi gledamo na ta met kot na nagrado za trdo delo in nepopustljivost, ki smo jo nekajkrat letos že prikazali. Stremimo k skupnemu cilju, in sedaj nam je jasno, da bo rezultat prišel, a le če se ne predamo in igramo do konca!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.