Najpomembnejši teden v zgodovini kluba

Foto: Žurnal24
Pred rokometaši Gorenja iz Velenja je prva tekma finala pokala EHF proti nemškemu Gummersbachu, ki je njihov stari znanec iz lanske Lige prvakov. Nato pa zaključni boj za naslov v DP.
Oglej si celoten članek

Pred rokometnim klubom Gorenje je najpomembnejši teden leta, morda tudi klubske zgodovine. Velenjčane v soboto v Rdeči dvorani čaka prvi obračun finala pokala EHF s super močnim Gummersbachom, kjer za povrh igrajo še tri nekdanje ose, Momir Ilić, Vedran Zrnić in Drago Vuković. Naslednji četrtek jih v Kopru proti neposrednemu tekmecu Cimosu čaka odločilna tekma v boju za naslov državnega prvaka. Na lestvici imajo trenutno dve točki prednosti pred Primorci. Prvi junij pa je dan za povratno tekmo z Gummersbachom v Nemčiji.

Drago Vuković se z veseljem spominja dveh let v Gorenju. © Saša Despot

 
Skratka, ubijalski razpored, pri katerem motivacije prav gotovo ne bo manjkalo, drugo vprašanje pa je, kako bo z energijo oziroma utrujenostjo. Težav v Velenju prav tako ne manjka, saj sta vsem znani poškodba najboljšega igralca Ivana Čupića in kazen trenerja Ivice Obrvana , ki ga na klopi nadomešča v trenerskih bitkah članske konkurence neprekaljeni Branko Tamše . "Gremo po zmago, čeprav so Nemci absolutni favoriti. Izpostavil bi vratarsko dvojico Goran Stojanović-Nandor Fazekaš, predvsem pa Momirja Ilića. Gre za najzanimivejšega levega zunanjega igralca na evropskem tržišču, za katerega se je bila prava vojna, preden je podpisal za Kiel. Če bo odšel že po koncu te sezone, bo celoten prestop znašal skoraj toliko kot proračun Gorenja," je pojasnil trener Ivica Obrvan, ki je pokal EHF osvojil že leta 2000 z Metkovićem . "To je nagrada za uspešno sezono. Hkrati je krona moje kariere in kariere soigralcev z izjemo Marka Oštirja, ki že ima naslov evropskega prvaka. Gummersbach je velik favorit, a to so sladke skrbi, saj smo svoje cilje v Evropi že zdavnaj presegli," pa je dejal kapetan Sebastjan Sovič .

 

Postava Gummersbacha:

Vedran Zrnić, Nándor Fazekaš, Goran Stojanović, Stanislaw Gorobtschuk, Adrian Wagner, Alexis Alvanos, Geoffroy Krantz, Audray Tuzolana, Ole Rahmel, Kevin Jahn, Momir Ilić, Adrian Pfahl, Robert Gunnarsson, Drago Vuković, Viktor Szilagyi, Jonathan Eisenkrätzer, Jörg Lützelberger, Robin Teppich.

Tekma bo gotovo nekaj posebnega tudi za tri nekdanje ose – Ilića, Zrnića in Vukovića. Slednji je za klubsko revijo Devetka povedal: "Nisem pričakoval, da se bom tako hitro znova znašel v Velenju. Čudni občutki, saj imam tam veliko prijateljev, poznam vsaj 200 ljudi. Navijači Gorenja so čudoviti, vsem se zahvaljujem za podporo v zadnjih letih. Zame bo vrnitev v Rdečo dvorano velik 'gušt' in obenem izziv." Izvrstni Ilić pa je dodal: "Prestop v Gorenje je bila zame odlična poteza. Tam sem dozorel kot igralec in človek. Igrali smo Ligo prvakov, slovenska liga je bila kakovostna, družba in ljudje fantastični. Igralci iz Srbije, BiH in Hrvaške so bili vedno lepo sprejeti in vsakemu mlademu igralcu to okolje vedno rad priporočim, kajti v Velenju lahko le napreduje na športni poti. Vse te stvari za vedno ostajajo v mojem spominu. Teh dni se ne da kar tako pozabiti." Še to: jeseni je za Gummersbach igral še Roman Pungartnik , trener Nemcev pa je nekdanji strateg Celja Pivovarne Laško Sead Hasanefendić .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.