Najprej mu je zadal boleč udarec, zdaj Dončiću vzel še rekord

Foto: Epa
Foto: Epa
Dončić ni več rekorder po številu doseženih točk v rednem delu evroligaške sezone v dresu Real Madrida ...
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je bil pet let rekorder Real Madrida z doseženimi 456 točkami v posamičnem rednem delu sezone. To mu je uspelo v sezoni 2017/18, tik preden se je preselil v ligo NBA. A ta rekord mu je zdaj vzel bosansko-hercegovski košarkar Džanan Musa, pa čeprav redni del aktualne sezone Evrolige še ni zaključen, tako da bo ta številka na koncu skoraj zagotovo še višja.

Seveda pa je treba dodati, da je naš košarkarski virtuoz Dončić pri tedaj vsega 19 letih takrat zaradi drugačnega sistema rednega dela odigral manj tekem, kot jih bo Musa. Reprezentant Bosne in Hercegovine je za ta dosežek potreboval 30 tekem – odigral je namreč prav vse evroligaške tekme, medtem ko je Dončić za 456 točk potreboval vsega 27 tekem. Do konca sezone jih je nato dodal še 73 (štiri tekme četrtfinalne serije, plus polfinale in finale), tako da se je skupno zaustavil pri 529 točkah. 

Musa ima za seboj odlično sezono pri Real Madridu, na zadnji tekmi, ki jo je Real odigral v petek, mu je uspelo doseči še 457. točko v tej sezoni, s katero je na vrhu pri Real Madridu presegel Luko Dončića, so sporočili iz madridskega kluba. Dončiću je sicer boleč udarec Musa zadal že lani poleti, ko ga je z reprezentanco Bosne in Hercegovine senzacionalno ugnal v skupinskem delu Eurobasketa. In prav ta poraz je zamajal vzdušje v slovenski reprezentanci, ki je nato presenetljivo klonila proti Poljski v četrtfinalu. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.