Najprej žvižgi v Mariboru, nato slavje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V Mariboru so navijači predstavo prvakov v prvem delu 'nagradili' z žvižgi, v drugem pa so domači stopili na plin in zasluženo slavili z golom Tavaresa.
Oglej si celoten članek

Mariborčani so si v zadnji tekmi kroga nove tri točke zagotovili po zaslugi kapetana Marcosa Tavaresa, ki je kljub težavam z zdravjem vstopil v igro in v drugem polčasu vnesel živahnost v napadu, na koncu pa prejel največji aplavz. To je bil dvoboj moštev, ki sta zaznamovali minulo sezono. A zdaj je položaj nekoliko spremenjen; Mariborčani so še vedno v šoku po hitrem izpadu iz evropskih tekmovanj, Celjani pa so se po slabem začetku znašli na zadnjem mestu in po gostovanju v Ljudskem vrtu še naprej ostajajo na dnu.

Tekma je bila v prvem polčasu enakovredna. Celjani so zapretili že v drugi minuti, ko se je z 20 metrov za strel odločil Mihovil Klapan. Žoga je zletela tik mimo leve vratnice. Mariborčani so imeli veliko težav v konici napada. Zavoljo poškodbe Tavaresa, odhoda Luke Zahovića in kazni za Daliborja Volaša je v napadu ostal le Jean-Philippe Mendy.

Vrzel v konici so skušali zapolniti igralci zvezne vrste. V končnici domačih je bilo premalo agresivnosti in natančnosti pri podajah ter strelih proti gostujočemu golu. V 28. minuti je Sintayehu Sallalich le prišel do obetavne priložnosti. Njegov strel z roba kazenskega prostora je Ivan Hosman obranil. Do konca prvega polčasa so domači pritisnili na gostujoča vrata, a brez pravega zaključnega strela.

Prvič v tej sezoni je bilo v Ljudskem vrtu slišati žvižge, trener Ante Šimundža je med polčasoma reagiral in napad okrepil s Tavaresom in novincem Gregorjem Bajdetom, ki je prišel ravno iz Celja. Že v 48. minuti je Mitja Viler z leve strani streljal močno, žoga pa je zletela tik mimo leve vratnice.

Pritisk vijoličastih je bil tokrat močnejši, prisotnost Tavaresa je pomenila motivacijo. V 58. minuti se je Sallalich odločil za strel z roba kazenskega prostora, Hosman je žogo odbil v kot. Minuto kasneje je pred Tavaresom v kazenskem prostoru posredoval Tilen Klemenčič.

Tudi Celjani se niso pretirano branili, kar sta potrdili menjavi Simona Rožmana, ko je v igro poslal Sunnyja Omoregija in Valona Ahmedija. Zadnja tretjina tekme je bila izjemno zanimiva. V 65. minuti je Tavares pred gol podal uporabno žogo, Sallalich pa je bil prepočasen, da bi jo poslal v gol.

Končno je v 68. minuti Tavares znova dokazal, zakaj je ljubljenec mariborskega občinstva. Po akciji Sallalicha je žoga prišla do njega, preigral je celjsko obrambo in iz bližine domače popeljal v vodstvo. Eno minuto kasneje je Željko Filipović zadel vratnico. V 72. minuti je Hosman ubranil Tavaresov strel iz bližine. Ko so gledalci vzklikali Brazilcu, je v nasprotnem napadu Ivan Firer s strelom z 20 metrov stresel prečko.

V 77. minuti bi Sallalich lahko odločil tekmo, a je njegov strel z glavo iz bližine Hosman rešil z odbojem v kot. Zadnje minute so potekale na polovici domačih, toda Celjani niso našli poti do gola. Bajde je v sodnikovem podaljšku celo zadel vratnico.

Maribor bo v 6. krogu v nedeljo gostil Olimpijo, Celje pa bo v ponedeljek gostilo Zavrč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.