Najraje o Chelseaju, Arsenalu in Man Utd

Foto: EPA
Foto: EPA
Britanski Guardian je predstavil izsledke raziskave o svetovni priljubljenosti angleškega nogometa ter klubov v elitnem prvenstvu Premier league, na podlagi števila sledilcev na Twitterju.
Oglej si celoten članek

Interaktivni zemljevid je zajel tudi podatke za Slovenijo, kjer nogometni navdušenci najraje tvitajo o Chelseaju, Arsenalu in Manchster Unitedu.

Če bi bilo merilo dejanske priljubljenosti posameznega nogometnega kluba le število sledilcev in objav na Twitterju v povezavi s posameznim klubom, bi v Sloveniji lahko na podlagi podatkov, ki jih je objavil Guardian, sklepali, da slovenskim nogometnim navdušencem s 23,12 odstotka srce najbolj bije za Chelsea, na drugo mesto se je pri Slovencih uvrstil še en londonski klub Arsenal z 18,7 odstotka, na tretjem mestu pa je Manchester United s 14,69 odstotka.

Globalno gledano pa je na podlagi sledilcev na Twitterju najbolj priljubljen angleški klub Liverpool, Chelsea ima največ sledilcev v Latinski Ameriki, najbolj priljubljen je v Rusiji, na Kubi in Sloveniji, medtem ko je Manchester United v ospredju na Kitajskem, v Indiji in Južnoafriški republiki.

Arsenal obvladuje tviteraško sfero v Londonu, tudi v predelih Tottenham in Chelsea, v Franciji, Nemčiji in presenetljivo na Japonskem. V Veliki Britaniji in na Irskem, pa je, sodeč le na podlagi sledilcev na Twitterju, daleč najbolj priljubljen Liverpool.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.