Najslabša menjava vseh časov! Po 98 sekundah zakrivil penal in dobil rdeč karton

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V edino tolažbo mu je lahko le dejstvo, da je njegov Birmingham City vseeno napredoval v naslednji krog.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Birmingham Cityja so v okvirju FA pokala izločili ekipo Blackburn Rovers, kar je bil pravi podvig, saj so do zmagovitega zadetka prišli v 90. minuti z igralcem manj.

Birmingham je namreč od 60. minute igral brez defenzivnega veznega igralca, Hrvata Ivana Šunjića, ki si je zaslužil naziv "najslabša menjava vseh časov".

Trener ga je namreč poslal v igro v 58. minuti, a se je že v 60. (po vsega 98 sekundah na igrišču) odpravil na tribuno zaradi serije napak, katere je začinil z izključitvijo.

Ob vodstvu z 1:0 je najprej v ključni poziciji izgubil žogo, nato pa poizkusil svojo napako popraviti, pri čemer mu je uspelo zakriviti enajstmetrovko ter dobiti neposreden rdeči karton.

Blackburn je to darilo Hrvata izkoristil ter preko Adama Armstronga rezultat izenačil, a bil klub igralcu več poražen, saj je Birminghamu v 90. minuti zmago priboril Jeremie Bela.

Ni težko uganiti, kdo si je ob zadetku Bele najbolj oddahnil...

Šunjić pa sicer kljub zadnjemu spodrsljaju velja za zelo dobrega nogometaša, ki je poleti prestopil k angleškemu drugoligašu iz zagrebškega Dinama. Kljub svoji defenzivni funkciji je za Modre na dosedanjih 26 nastopih dosegel 2 zadetka.

23-letnik je bil tudi standardni član vseh hrvaških mlajših selekcij, za člansko vrsto pa je tudi že zbral en reprezentančni nastop.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.