Najuspešnejši vseh časov brez nastopa na OI

Foto: Reuters ole einar bjoerndalen biatlon olimpijske igre soči
Legendarni norveški biatlonec ne bo mogel nastopiti na olimpijskih igrah v Pjeongčangu (2018).
Oglej si celoten članek

Norvežan Ole Einar Bjoerndalen, ki je na olimpijskih igrah zbral osem zlatih, štiri srebrne in eno bronasto kolajno, je ostal brez olimpijskega nastopa v Južni Koreji, poroča norveška tiskovna agencija NTB.

Bjoerndalen je najuspešnejši zimski olimpijec vseh časov. Skupno je osvojil 13 odličjih, zadnji dve (obe zlati!) na OI v Sočiju (2014). Udeležbo na sedmih zaporednih OI je zapravil z 42. mestom na tekmi v Ruhpoldingu, s čimer ni izpolnil meril internih kvalifikacij za uvrstitev v norveško ekipo.

Norveški veteran, 20-kratni svetovni prvak, ki je na ZOI nastopal vse od leta 1994 v Naganu, bi moral končati med šesterico, da bi se uvrstil v norveško reprezentanco. A na svoji 575. tekmi svetovnega pokala mu ni šlo po načrtih, saj se ni uvrstil niti na zasledovalno tekmo.

Foto: EPA Bjoerndalen biatlon zasledovanje Laura Soči 2014 olimpijske igre

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.