Največ zaslug gre Janu Oblaku

Foto: EPA
Foto: EPA
Atlético Madrid se je po zmagi na gostovanju pri Valencii prvič v letošnji sezoni zavihtel na vrh ligaške lestvice.
Oglej si celoten članek

Atlético Madrid je po sedmih odigranih krogih španske La Lige prevzel vodostvo v točkovanju letošnje sezone.

Varovanci Diega Simeoneja so v nedeljo premagali Valencio (2:0) in s četrto zmago v domačem prvenstvu s prvega mesta izrinili Real Madrid

Kraljevi klub, ki je sezono začel s štirimi zmagami, je zabeležil tretji zaporedni remi in ima na drugem mestu enako število točk kot njegov mestni tekmec. Barcelona je imela v večernem terminu priložnost, da z zmago na gostovanju v Vigu prehiti oba madridska tekmeca, vendar si je privoščila velik spodrsljaj in ostala na tretjem mestu.

Atlético je po neprepričljivem uvodu v sezono spet eden od kandidatov za osvojitev državne lovorike. Pri tem imata velike zasluge slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, ki je na sedmih ligaških tekmah prejel le dva zadetka.

Atlético je prejel najmanj golov (2) od vseh udeležencev La Lige, sledita pa mu Villarreal (4) in Deportivo (6). Za primerjavo, branilka naslova Barcelona je samo na srečanju s Celto Vigo prejela dvakrat toliko golov kot Oblak na sedmih tekmah. Slovenski vratar je trenutno v najboljšem položaju za nagrado Zamora.

Atlético je uspešen tudi na drugi strani igrišča, saj je Antoine Griezmann s šestimi goli trenutno najboljši strelec prvenstva in eden od kandidatov za nagrado Pichichi.

''Po koncu tekme sem zbral igralce na kup in jim povedal, da je naša moč v tem, kar počnemo kot skupina. Najpomembneje je, da igralci razumejo, da je skupina na prvem mestu. Ekipa je opravila izjemno delo. Vratar ali napadalec, delo je opravljeno vrhunsko,'' je varovance pohvalil trener Diego Simeone.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.