Največja sramota Chelseaja v zgodovini Premierlige

Foto: Profimedia
Tekla je 25. minuta in Manchester City je vodil 4:0. Do konca so Meščani zadeli še dvakrat in prizadejali Modrim najhujši poraz po letu 1991.
Oglej si celoten članek

Potop in sramota Chelseaja proti Manchester Cityju na derbiju 26. kola Premierlige!

Chelsea je naravnost katastrofalno začel s tekmo, obramba je imela več lukenj kot švicarski sir, Meščani so se enostavno poigravali z njimi, medtem ko je najbolj trpel mladi vratar Kepa Arrizabalaga, ki je bil v vratih ene največjih ekip na svetu popolnoma nemočen.

Foto: Profimedia Kepa Arrizabalaga

Potop Modrih se je začel v 4. minuti z lepim zadetkom Raheema Sterlinga, prednost domačinov pa bi se morala podvojiti že v 8. minuti, ko je Sergio Agüero zgrešil nemogoče. Sam je ostal na desni vratnici pred praznim golom po lepi akciji Bernarda Silve, ki mu je na pladnju serviral priložnost, iz katere je bilo težje zgrešiti, kot zadeti, toda Agueru je uspelo žogo poslati mimo vratnice.

Toda izjemni Argentinec se je kmalu odkupil, saj je v 13. minuti zadel gol meseca, ko je s precejšnje razdalje zadel sam zgornji kot Kepinih vrat. Agüero pa se je dokončno od bedaka v junaka pretvoril v 19. minuti, ko je dosegel tretji gol Cityja. Toda domačini se niso ustavili. Že v 25. minuti je Ilkay Gündogan še četrtič pospravil žogo za hrbet nemočnega Kepe.

Foto: Profimedia Sergio Agüero

Nekoliko boljši od prvega je bil za Chelsea drugi polčas. Tokrat je prejel le dva zadetka. Najprej je svoj 11. premierligaški hat-trick, s katerim se je izenačil z rekorderjem Alanom Shearerjem, dosegel Agüero, ki je zadel iz enajstmetrovke, katero je priboril Sterling po prekršku Cesarja Azpilicuete.  Nato pa je svojo dobro igro še z drugim zadetkom kronal prav Sterling.

City se je z novo zmago izenačil na vrhu lestvice z Liverpoolom. Oba imata 65 točk, a imajo Reds tekmo manj. Chelsea pa je padel na šesto mesto.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.