Največji angleški derbi tokrat še pomembnejši

Foto: Profimedia Jesse Lingard
Liverpool je tokrat gostoval na Old Traffordu.
Oglej si celoten članek

Dvoboj med Manchester Unitedom in Liverpoolom velja za največji derbi na angleških zelenicah, tokratna tekma pa je bila še nekoliko pomembnejša, saj si Liverpoolčani prizadevajo priti do prvega naslova po več kot tridesetih letih, rdeči vragi pa se po slabem začetku prvenstva potegujejo za preboj v ligo prvakov.

Točka na Old Traffordu bi bila še pred nekaj časa zelo dragocena za četo Jürgena Kloppa, a tokrat ni bilo tako. Rdeči iz mesta Beatlov tokrat namreč niso izkoristili težave zdesetkanih gostov, v boju za vrh lestvice pa so zdaj točko le še pred Manchester Cityjem. Liverpool si na dvoboju ni pripravil resnejše priložnosti, edini zadetek na celotni tekmi je na vrata gostiteljev sprožil rezervist Daniel Sturridge.

Domači so morali že v prvem polčasu opraviti vse tri zamenjave, saj se je najprej v 21. minuti poškodoval Ander Herrera, le štiri minute kasneje pa jo je skupil še drugi Španec pri Unitedu Juan Mata. Tega je zamenjal Jesse Lingard, ki pa je moral v zaključku prvih 45 minut igre tudi sam predčasno zapustiti zelenico. Prav angleški reprezentant je imel na voljo najlepšo priložnost na tekmi, ko je po podaji Romeluja Lukakuja poiskušal preigrati vratarja Alissona, a se je Brazilec izkazal s fantastičnim posredovanjem. Tudi pri gostih ni šlo brez poškodb, skupil jo je Roberto Firmino.

Domači navijači so se ob koncu tekme nekaj trenutkov že veselili treh točk, ko je lastno mrežo zatresel Liverpoolov branilec Joel Matip, a so sodniki zadetek razveljavili zaradi prepovedanega položaja Chrisa Smallinga.

United je z osvojeno točko izgubil mesto na lestvici, saj ga je z zmago proti Southamptonu na četrtem mestu prehitel Arsenal. Topničarji so delo opravili zelo hitro, saj sta do 17. minute v polno zadela Alexandre Lacazette in Henrik Mhitarjan. Arsenal si je v prvem delu priigral še nekaj lepih priložnosti, v drugem pa je povsem mirno obdržal prednost.

Premier League, 27. kolo, nedeljski tekmi:

Manchester United : Liverpool  0:0

Arsenal : Southampton  2:0 (2:0)
Lacazette 6., Mhitarjan 17.

Lestvica:
1. Liverpool 66
2. Manchester City 65
3. Tottenham 60
4. Arsenal 53
5. Manchester United 52
6. Chelsea 50 (-1)
7. Watford 40
8. Wolverhampton 40
9. West Ham 36
10. Bournemouth 34
11. Everton 33
12. Leicester City 32
13. Crystal Palace 30
14. Burnley 30
15. Newcastle 28
16. Brighton 27 (-1)
17. Cardiff City 25
18. Southampton 24
19. Fulham 17
20. Huddersfield 11

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.