Najvišja kazen v zgodovini tekmovanja

Foto: Epa
Foto: Epa
Avstralski nogometni klub bo zaradi nasilnega vdora navijačev na derbiju z mestnim tekmecem moral plačati več kot 350.000 evrov.
Oglej si celoten članek

Vodstvo Avstralske nogometne zveze je Melbourne Victory zaradi vdora navijačev na zelenico kaznovalo z doslej najvišjo kaznijo v zgodovini tamkajšnjega klubskega nogometa.

Ta znaša 550.000 avstralskih dolarjev oz. 354.000 evrov ter pogojni odvzem desetih točk na prvenstveni lestvici, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nasilni vdor navijačev se je prejšnji mesec zgodil na mestnem derbiju med Victoryjem in Cityjem.

Foto: Epa vdor na zelenico

Eden od navijačev Victoryja je v izgredih s kovinskim predmetom zadel v obraz vratarja Cityja Toma Gloverja, ki je moral zaradi številnih ran pomoč poiskati v bolnišnici.

Poškodovana sta bila tudi eden od sodnikov in snemalec televizijske ekipe.

Krovna zveza, ki bdi nad tekmovanjem, se je posledično odzvala z najvišjo kaznijo v zgodovini nogometa v deželi tam spodaj, pogojna kazen odvzema desetih točk pa velja vse do konca sezone 2025/26, še piše AFP.

Izvršni direktor upravnega odbora zveze James Johnson je ob izdani kazni dejal, da hujših izgredov v avstralskem nogometu še ni videl.

"Kazni so najvišje v zgodovini tekmovanja in predstavljajo našo zavezanost, da takšno obnašanje izkoreninimo ter odstranimo tiste, ki spodbujajo k nasilju," je dejal Johnson.

Foto: Epa vdor na zelenico

Obenem so prepoznali in izrekli prepovedi 17 osebam. Trem od teh tudi do konca življenja. Zaprli bodo tudi dele tribun na domačem stadionu Victoryja, hkrati pa na gostovanjih navijači ne bodo smeli spodbujati svojega moštva, še dodaja AFP.

Klub se je za dogajanje večkrat opravičil in dodal, da bo sodeloval s tamkajšnjo zvezo pri zagotavljanju ustreznih in varnih pogojev ob organizaciji nadaljnjih obračunov.

Dvoboj med obema melbournskima tekmecema, ki je bil prekinjen v 22. minuti ob vodstvu Cityja z 1:0, bodo nadaljevali aprila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.