Najvišje priznanje za Cerarja

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Nekdanji sloviti slovenski telovadec Miroslav Cerar je na volilni skupščini evropske univerzitetne športne zveze, ki je od 6. do 9. aprila potekala v Vroclavu na Poljskem, prejel najvišje priznanje, red za zasluge.
Oglej si celoten članek

Na zaključni večerji skupščine, na kateri so sodelovali predstavniki 38 držav, je po podelitvi Miro Cerar starejši prejel desetminutni aplavz.

V obrazložitvi so dejali, da je priznanje prejel za svoje tekmovalne dosežke, za delovanje na področju fair playja, posebej pa so izpostavili, da je ob uspešni športni poti končal tudi študij in se pozneje uveljavil kot pravnik.

Cerar je na velikih tekmovanjih osvojil trideset medalj, tudi dve zlati olimpijski. Leta 2011 je bil kot prvi slovenski športnik skupaj z Leonom Štukljem sprejet v Hram slovenskih športnih junakov, leta 1999 pa je bil sprejet tudi v Mednarodni gimnastični hram slavnih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.