Najznamenitejša kolesarska ekipa pripeljala novo veliko, a kontroverzno ime

Foto: Epa
Foto: Epa
Dennis po novem za Ineos.
Oglej si celoten članek

Avstralski kolesar Rohan Dennis, s katerim je moštvo Bahrain-Merida konec septembra prekinila pogodbo, bo v letu 2020 vozil ob boku Britanca Chrisa Frooma pri Ineosu.

"To so bile moje sanje, odkar sem postal profesionalni kolesar," je ob podpisu dejal 29-letnik.

Dennis se bo novim kolegom pridružil ta teden na trening kampu na Mallorci, prvič pa naj bi za britansko moštvo tekmoval v domači Avstraliji v začetku leta 2020.

Avstralski kolesar je k Bahrain-Meridi prišel 1. januarja letos, 18. julija pa je zanjo dirkal zadnjič, takrat je namreč skrivnostno odstopil z dirke po Franciji. V 12. etapi Toura je Dennis sestopil s kolesa in brez pojasnil izginil, vzroka niso razkrili ne pri Bahrain-Meridi ne Dennis, domnevno naj bi se sprl z vodstvom moštva.

Po odstopu se je Dennis umaknil, za Bahrain-Merido ni več dirkal, na svetovnem prvenstvu v Yorkshiru pa je ubranil naslov svetovnega prvaka v vožnji na čas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.