Namerna provokacija ali naključje?

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Teniška javnost ugiba, ali je Rafael Nadal po zmagi proti Novaku Đokoviću želel prvemu igralcu sveta poslati jasno sporočilo.
Oglej si celoten članek

Marsikateri teniški navdušenec je lahko opazil, da je Rafael Nadal takoj po zmagi proti Novaku Đokoviću zmagoslavno zažugal s kazalcem, česar se je v preteklosti posluževal tudi Roger Federer. Teniški strokovnjaki se sprašujejo, ali je šlo za preprosto naključje ali namerno provokacijo prvega igralca sveta?

Spomnimo ...

Novak Đoković je sezono 2011 začel s sedmimi turnirskimi zmagami in nanizal 41 zaporednih zmag. Junija je nastopil na Roland Garrosu, kjer je poleg Rafaela Nadala veljal za favorita, v polfinalu pa je prekrižal loparje z Rogerjem Federerjem.

V izjemno napetem obračunu, kjer sta oba tenisača navduševala z dih jemajočimi udarci, se je po štirih nizih zmage veselil Federer, ki je Đokoviću prizadejal prvi poraz v letu 2011. Švicarski maestro je po koncu zažugal s kazalcem in zmagoslavno zarjovel.

Nadal je po zmagi v Montrealu storil nekaj podobnega, kar so nekateri razumeli kot sporočilo Đokoviću. A vprašanje je, ali je Španec v navalu čustev in evforije resnično razmišljal o tem, kaj bo sporočil Srbu, ampak se je po vsej verjetnosti le iskreno razveselil pomembne zmage nad svojim velikim rivalom.

Roger Federer, Roland Garros 2011, ob 0:15:

Rafael Nadal, Montreal 2013, ob 1:40:

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.