Namesto, da bi vadil za Giro, se je odločil raznašati hrano

Foto: Profimedia Umberto Marengo
Italijanski kolesar se je odločil pomagati.
Oglej si celoten članek

Za letošnjo dirko po Italiji je prijavljena tudi ekipa Vini Zabu-KTM, za moštvo pa nastopa tudi italijanski kolesar Umberto Marengo. Ta se je v času pandemije koronavirusa odločil za nekoliko drugačen način ohranjanja forme v severnem delu Torina. 

"Z dekletom sva našla slaščičarno, ki je dostavljala sladolede, sam pa sem začel razmišljati o tem, če kdo potrebuje raznašalca," je dejal 27-letni kolesar, ki je nato vstopil v stik z županom, ta pa ga je povezal s tistimi, ki so potrebovali kolesarjeve usluge.

"Stranke so izjemno zadovoljne. Še zlasti zato, ker se vedno trudim povzpeti po vseh stopnicah, da bi ostal v formi. Ampak jasno je, da to ni dovolj, bolj pomembno mi je, da lahko pomagam skupnosti. Upam, da bom popravil rekord 'izolacije' in z dostavljanjem hrane prekolesaril 70 kilometrov v enem dnevu, vendar to ni niti polovica etape Gira. Vse skupaj mi sicer pomaga, da zbistrim glavo," še pravi Marengo. 

Foto: Profimedia Umberto Marengo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.