Napad Kraljev se prebuja: štirje goli lanskim finalistom

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Los Angeles Kings so na 800. tekmi profesionalne kariere Justina Williamsa in z golom ter podajo slednjega doma premagali eno najmočnejših ekip vzhoda Boston Bruins (4:2).
Oglej si celoten članek

Za šele drugo zmago Los Angeles Kings na zadnjih osmih tekmah je proti Boston Bruins slovenski reprezentant Anže Kopitar prispeval podajo v 21 minutah igre. Sodeloval je pri prvem golu na tekmi, ki ga je v enajsti minuti zabil Jeff Carter.

Samo on je v prebujenem napadu Kraljev kar desetkrat streljal proti vratom za svoj 16. zadetek sezone, "pretegniti" pa se tokrat ni bilo potrebno niti vratarju Jonathanu Quicku (20 obramb), ki je s Slavo Vojnovim podal za gol Justina Williamsa v drugi tretjini. 

 "Golijada" prvič po devetih tekmah

Že v naslednji minuti je Alec Martinez povišal na 3:0, nato pa je Matt Fraser v 30. minuti znižal, Brown pa je v 13. minuti zadnje tretjine razblinil vse dvome. Zadnji častni gol na tekmi je za Kosmatince dosegel Justin Florek (58.).

Kralji so povsem nadigrali velikane atlantske skupine in več kot tri zadetke na tekmi uspeli zabiti prvič po 19. decembru. Boston, vodilno moštvo atlantske skupine, ima zdaj točko manj od Los Angelesa, ki je tretji v pacifiški skupini.

Boston potrebuje potrpljenje

"Vemo, da lahko igramo precej bolje, kot igramo v zadnjem času. Vse skupaj je kar malce moreče. Našo igro moramo spet spraviti v prave tirnice. To se ne more zgoditi čez noč in tudi ne z izvajanjem bolj tveganih akcij. Moramo biti potrpežljivi in se počasi vrniti k pravi igri," je po tekmi povedal slovaški orjak Zdeno Chara, kapetan Bostona, ki izgubil peto tekmo v gosteh od zadnjih šestih.

V pacifiški skupini sta bila uspešna tudi tekmeca kraljev Anaheim Ducks in San Jose Sharks. Prvi so v gosteh s 4:3 premagali Nashville Predators in potrdili status trenutno najboljše ekipe v ligi.

Ryan Getzlaf je dosegel dva gola in podajo, odločilni gol za Anaheim pa je zabil finski veteran Teemu Selanne minuto in osem sekund pred koncem tekme. San Jose, ki za Anaheimom zaostaja devet točk, pred Los Angelesom pa ima tri prednosti, pa je s 4:1 odpravil Detroit Red Wings. Joe Pavelski je dosegel dva gola.

Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : Boston Bruins 4:2
Kopitar (Kings) podaja v 21 minutah.

Buffalo Sabres : Florida Panthers 1:2
Carolina Hurricanes : Toronto Maple Leafs 6:1
New Jersey Devils : Dallas Stars 1:0
Tampa Bay Lightning : Washington Capitals 3:4
Nashville Predators : Anaheim Ducks 3:4
Calgary Flames : St. Louis Blues 0:5
Phoenix Coyotes : Minnesota Wild 1:4
San Jose Sharks : Detroit Red Wings 4:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.