Napad morskih psov

Foto: Žurnal24 Hokejisti San Joseja so drugi krog končnice začeli z zmago nad Detroitom. (Foto:
Na tekmi ob odprtju drugega kroga končnice v hokejski ligi NHL so morski psi iz San Joseja s 4:3 premagali Rdeča krila iz Detroita in naredili prvi korak k polfinalu.
Oglej si celoten članek

San Jose je na dobri poti, da jim potem, ko so v zadnjih štirih letih obstali pred vrati polfinala, tokrat le uspe preboj med štiri najboljša moštva lige NHL.

Do cilja jim manjkajo še tri zmage, pri prvi pa se je najbolj izkazal Joe Pavelski z dvema zadetkoma, vključno z odločilnim na začetku zadnje tretjine. Morski psi so pred domačimi navijači tekmo začeli bolje od gostov, ki so za preboj v drugi krog morali odigrati naporno serijo sedmih tekem proti Phoenixu. Za vodstvo s 3:0 po dobrih desetih minutah igre so v razmiku le 79 sekund zadeli Pavelski, Dany Heatley in Devin Setoguchi. Lanske zmagovalce zahodne konference je s hitrim zadetkom z igralcem več v igro vrnil Dan Cleary. Drugo četrtino je z 1:0 dobil Detroit, zadnja pa se je končala z izidom 1:1.

Pri zmagovalcih velja izpostaviti še vratarja Jevgenija Nabokova, ki je zbral 20 obramb in je bil tudi eden najzaslužnejših, da je San Jose v 1. krogu končnice s 4:2 v zmagah izločil hokejiste Colorado Avalanche. Moštvi se bosta vnovič pomerili v San Joseju po dveh dneh premora.

Danes ponoči bo na sporedu prva tekma drugega kroga končnice med Pittsburghom in Montrealom, ki je v prvem krogu presenetljivo izločil najuspešnejšo ekipo rednega dela tekmovanja Washington.

Liga NHL, izid:

Drugo kolo:

– Zahod:
San Jose Sharks : Detroit Red Wings 4:3 /1:0/

* V poševnicah je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.