Napad na avtobus Manchester Uniteda

Foto: EPA West Ham, Boleyn Ground, Upton Park Foto: EPA West Ham, Boleyn Ground, Upton Park Foto: EPA West Ham, Boleyn Ground, Upton Park Foto: EPA West Ham, Boleyn Ground, Upton Park Foto: EPA West Ham, Boleyn Ground, Upton Park Foto: EPA West Ham, Boleyn Ground, Upton Park Foto: EPA West Ham, Boleyn Ground, Upton Park Foto: EPA West Ham, Boleyn Ground, Upton Park Foto: EPA West Ham, Boleyn Ground, Upton Park
Zgodovinski večer, ki naj bi prinesel lepo slovo od Boleyn Grounda, se je začel z napadom na avtobus Manchester Uniteda in končal z neverjetno tekmo.
Oglej si celoten članek

Nocoj je bila odigrana še zadnja tekma na kultnem stadionu West Hama, a se slovo od Boleyn Grounda, ki je znan tudi pod imenom Upton Park, ni začelo na najlepši način. Tekma je bila prestavljena na 21.30, saj so domači navijači napadli avtobus rdečih vragov. Manchester United bi se z zmago proti West Hamu sicer povzpel na četrto mesto angleškega prvenstva in z mesta, ki v naslednji sezoni prinaša Ligo prvakov, izrinil mestnega tekmeca Manchester City.

Boleyn Ground je bil od leta 1904 domači stadion kluba iz vzhodnega dela Londona, zdaj pa se bodo Hammersi preselili na olimpijski stadion.

Nora tekma za slovo

Ob slovesu od kultnega objekta so gostitelji od prvega sodnikovega žvižga zaigrali zelo podjetno in kmalu pritisnili na vrata rdečih vragov.

V izjemnem vzdušju so povedli že v 10. minuti. Aaron Cresswell je na levi strani lepo poiskal Manuela Lanzinia, ta pa je s podajo v kazenski prostor na 11-ih metrih Diafro Sakhoja. Ta je ustrelil, žoga pa je zadela Daleyja Blinda in še bolj zavila proti vratnici in David de Gea je bil prekratek. Španski vratar se je moral v nadaljevanju prvega polčasa še nekajkrat posredovati, v 19. minuti je tako zaustavil tudi dvoboj ena na ena z Andyjem Carrolom. West Ham je v prvem polčasu sprožil 11 strelov, Manchester United le enega, še ta pa ni šel v okvir vrat. Domači so sicer dosegli še en gol, z glavo je žogo v mrežo potisnil Michail Antonio, a je stranski sodnik ocenil, da je žoga pri podaji že prečkala golavt črto.

Začetek drugega polčasa je bil precej drugačen, že v 51. minuti so gostje izenačili. Po desni strani kazenskega prostora je prodrl Juan Mata in s podajo na drugi vratnici našel povsem samega Anthonyja Martiala, ki je le še potisnil žogo čez golovo črto. Le malce kasneje bi na drugi strani lahko znova zadel Sakho, a je iz bližine slabo z glavo zadel žogo. Precej bolje jo je po enem izmed kotov Carroll, žogo pa je z golove črte izbil Martial.

Mladi Francoz se je znova izkazal v 72. minuti, ko je na levi strani kazenskega prostora najprej dobil dvoboj z branilcem Winstonom Reidom, nato pa iz težkega kota s 'panenko' poskrbel za vodstvo rdečih vragov. V tem trenutku je bil United točkovno pred Cityjem, vendar je takšno stanje trajalo le štiri minute. Dimitri Payet je po sprva slabo izvedenem prostem strelu znova prišel do žoge, jo poslal v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Antonio.

Vendar to še ni bil zadnji šok za Louisa van Gaala in njegovo četo. Payet je le nekaj minut kasneje izvedel nov prosti strel in tokrat na meji peterca našel Reida, ki je z glavo, tudi ob nekoliko slabšem posredovanju De Gee, zadel za 3:2.

Več sledi ...

Premier League, zaostala tekma:

West Ham : Manchester United  3:2 (1:0)
Sakho 10., Antonio 76., Reid 81.: Martial 51., 72.

Lestvica:
1. Leicester  80
2. Tottenham  70
3. Arsenal  68
4. Man City  65
5. Man Utd  63
6. West Ham 62
7. Southampton  60
...
16. Bournemouth  42
17. Sunderland  35 (-1)
18. Newcastle  34
19. Norwich  31 (-1)
20. Aston Villa  17

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.