'Napad' Pogačarja na začetku, Vingegaard pvič zaostal

Foto: Epa
Foto: Epa
Slavnostni sprevod Jonasa Vingegaarda in njegovega moštva.
Oglej si celoten članek

Zadnje etape na tritedenskih preizkušnjah so namenjene 'paradi šampionov' in ne prinašajo več razlik v skupni razvrstitvi, drugače je le v primeru, ko organizatorji na zadnji dan uvrstijo vožnjo na čas, za slednje se v zadnjih letih odločajo predvsem na Giru. Tradicionalno so tako na dirki po Franciji tudi tokrat vse odločitve že padle v soboto.

A za nekaj zabave sta na začetku nedeljske etape vseeno poskrbela Wout van Aert in Tadej Pogačar. Dvojec se je očitno v šali dogovoril za 'napad' na začetku dirke. Nosilec zelenne majice za najboljšega po točkah je tako močno pritisnil na pedala, dobitnik bele majice mu je sledil. Prvič v zadnjih etapah se je tako zgodilo, da je stik s Pogačarjem za nekaj trenutkov izgubil tudi Vingegaard. Van Aert in Pogačar sta vse skupaj pospremila s smehom.

Danec je kasneje le lahko mirneje užival ob največjem uspehu svoje kariere. Večkrat se je v ospredju med vožnjo fotografiral z moštvenimi kolegi, spil z njimi kozarec šampanjca, družbo pa so mu ob poziranju nekaj časa delali tudi preostali danski kolesarji v karavani.

Foto: Profimedia Jonas Vingegaard

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.