Napadeni novinar: "Mou je strahopetec"

Foto: EPA
Foto: EPA
Novinar španske radijske postaje Onda Cero, Fernando Burgos, je po več kot 20 letih poročanja o Real Madridu v torek doživel prvi javni napad katerega izmed mnogih trenerjev belega baleta, ki so se v tem času zamenjali na Bernabéuu. José Mourinho je Burgosa pred kolegi ponižal na novinarski konferenci, kar je slednji že označil za "strahopetno".
Oglej si celoten članek

José Mourinho je na novinarsko konferenco pred sredino tekmo četrtfinala Lige prvakov med Real Madridom in Galatasarayem prišel dobro pripravljen. Po seriji vprašanj o Ikerju Casillasu je dočakal svoj trenutek in iz žepa potegnil več listov papirja, s katerih je prebral dele prispevkov španskih medijev, v katerih so novinarji govorili o tem, kako igralci ne smejo igrati zgolj zaradi svojega statusa.

Portugalski trener Casillasa namreč še drugič zapored ni uvrstil v ekipo za tekmo, potem ko je legendarni kapetan kluba in španske reprezentance dobil zeleno luč zdravniške službe za povratek po poškodbi prsta. Španci so se v veliki večini postavili na stran nogometaša, Mourinhu, ki se pred mediji na Iberskem polotoku pojavlja le še na tekmah Lige prvakov in izjemoma v prvenstvu, pa to v njihovem napetem odnosu seveda ni ušlo.

Ker pravila Lige prvakov eksplicitno zapovedujejo trenerjem, da se udeležujejo novinarskih konferenc, je bil "The Special One" na Santiagu Bernabéuu na prvi frontni črti. Ko ga je Burgos vprašal, kaj meni o obrambi svoje ekipe, glede na to, da je prvič po njegovem prihodu v Madrid dobila gol na sedmih zaporednih tekmah, je Mourinho segel v žep in začel.

Vse je bilo pripravljeno

"Imam nekaj vaših besed izpred nekaj let," je med gledanjem v Burgosa, a brez očitnega navajanja, dejal Mourinho. "Rekli ste, da je igralec X v ekipi po dekretu. Trener, ki si dovoli tak privilegij, škoduje igralcu. Igralec ne sme biti avtomatsko v prvi postavi le zaradi statusa. Prve postave ne smeš sestavljati glede na pretekle dosežke, ... S tem bom končal, ker vsi vemo, da niste nepristranski v svoji analizi."

Izkušeni Burgos, ki že več let za Ondo Cero poroča o mnogih zgodah in nezgodah v beli hiši, naj bi bil eden bolj objektivnih novinarjev v širši okolici, čeprav je podobno kot večina kolegov bližje kapetanu reprezentance kot Mourinhu. Burgos je za dnevnik AS po novinarski konferenci dejal, da se mu Mourinhovo "predavanje" zdi povsem neprimerno.

"Bilo je malce strahopetno," je dejal Burgos. "Jaz nisem glavni akter te zgodbe, to je vedno on. Rad je nad vsemi ostalimi. Najbolj pomilovanja vredno pri tem danes pa je, da je namesto odgovora o Galatasarayu dejal nekaj, kar naj bi rekel jaz ali kdor koli že pred leti. Ni rekel niti koliko leti, niti nič. Da vzameš list papirja s trditvami novinarja pred tako pomembno tekmo ... Na novinarskih konferencah mi sploh ne dovolijo postavljati vprašanj, ker jih ne mara. On ima to tako pripravljeno. To je le še en dokaz njegove poštenosti. Ko govorim jaz, govorim kot novinar, ne kot prijatelj kogar koli, niti Ikerja Casillasa niti Xabija Alonsa."

Kaj pa njegova izjava o Barçi v srcu?

To je zgolj še eno poglavje v že obširnem romanu Mourinhovih kratkih stikov s španskimi mediji in Casillasom. Čeprav oba še naprej zagotavljata, da se razumeta povsem dobro, je Casillasova izbranka, sicer novinarka Sara Carboneroza mehiško televizijo na začetku novega leta govorila o "razdoru" v ekipi in namignila, da bo Portugalec po koncu sezone odšel.

Decembra se je razširila tudi zgodba radijskega novinarja Antona Meane, ki je razkril, kako ga je Mourinho po eni izmed novinarskih konferenc žalil v posebni sobi, kamor ga je povabil Realov predstavnik za stike z javnostjo.

"Lahko bi se spomnili tudi mnogih njegovih izjav," je še dejal Burgos. "Ko je rekel: 'Vedno z Barço v srcu!' To je njegova izjava, ne moja. To je rekel in pri tem je ostalo. Slišalo se je, videlo. Me zanima, če mu bom jaz lahko kdaj dejal: 'Ti si to rekel!' Bomo videli."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.