Napet dvoboj Messija in Kana

Foto: Epa lionel messi
Napadalec Tottenhama diha za ovratnik argentinskemu superzvezdniku.
Oglej si celoten članek

Kdo bo nogometaš z največ zadetki v leta 2017, bo znano v torek. Tedaj bo namreč angleški reprezentant Harry Kane odigral zadnjo tekmo v koledarskem letu in imel priložnost, da prehiti Argentinca Lionela Messi, ki ima trenutno en zadetek prednosti.

Ko je Messi v soboto na 'el clasicu' zabil 54 zadetek v 2017, je izgledalo, da ima zagotovljen naziv najboljšega strelca leta, kajti njegovi najbližji zasledovalci Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo in Edinson Cavani, ki so dosegli 53 zadetkov, nimajo več tekem. A napadalec Tottenhama je s tremi zadetki proti Burnleyju poskrbel, da bo zanimivo vse do konca. Kane se bo v torek meril s Southamptonom.

Foto: epa Harry Kane Anglija Slovenija Wembley

Trenutno pet nogometašev loči le en zadetek. Messi in Cavani sta jih največ dosegla v klubskih dresih (po 50), Ronaldo pa najmanj (42). Portugalec jih je enajst zabil v reprezentanci, od tega dva Madžarski, dva Latvija, tri Ferskim otokom in enega Andori.

S tremi zadetki se je Kane izenačil s Mohamedom Salahom (Liverpool) na prvem mestu lestvice strelec Premier lige. Oba imata po 15 zadetkov, enako kot Messi v Španiji in Lewandowski v Nemčiji, Cavani pa jih je v Franciji zabil že 19.

Lestvica strelcev v 2017:

Lionel Messi, 54 zadetkov (50 za Barcelono, 4 za Argentino)
Edinson Cavani, 53 zadetkov (50 za PSG, 3 za Urugvaj)
Harrry Kane, 53 zadetkov (46 za Tottenham, 7 za Anglijo)
Robert Lewandowski, 53 zadetkov (44 za Bayern, 9 za Poljsko)
Cristiano Ronaldo, 53 zadetkov (42 za Real Madrid, 11 za Portugalsko)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.