"Napoleon Evropo, jaz to deželo"

Foto: EPA
Foto: EPA
Nova počastitev za nekdanjega kapetana švedske nogometne reprezentance.
Oglej si celoten članek

Zlatan Ibrahimović je bil enajstič izbran za najboljšega švedskega nogometaša, zato mu bo tamkajšnja nogometna zveza naslednje leto pred stadionom v Stockholmu postavila spomenik.

35-letni zvezdnik Manchester Uniteda je priznanje komentiral v svojem slogu: "Tako kot je Napoleon osvojil Evropo, sem jaz pokoril to deželo."

Ibrahimovića so Švedi nagradili "zavoljo odločilnega prispevka pri uvrstitvi Švedske na evropsko prvenstvo", zaradi odličnih iger v dresu Paris St. Germaina" ter "odmevnega prestopa v Manchester United."

Fant iz predmestja

Ibrahimović je kariero v dresu švedske reprezentance končal na letošnjem evropskem prvenstvu; v 116 nastopih je dosegel 62 zadetkov.

"Fant iz predmestja Malmöja bo dobil spomenik v prestolnici. Taka čast običajno pripada pokojnim, a jaz se počutim še zelo živo," je še dodal Ibrahimović.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.