Napoli grozil do konca, Bayern zdržal

Foto: EPA Bayern München - Napoli Foto: EPA Bayern München - Napoli Foto: Reuters Bayern München - Napoli Foto: EPA Bayern München - Napoli Foto: EPA Bayern München - Napoli Foto: EPA Bayern München - Napoli Foto: Reuters Villarreal - Manchester City Foto: EPA Villarreal - Manchester City Foto: EPA Villarreal - Manchester City Foto: EPA Villarreal - Manchester City Foto: Reuters Manchester United - Otelul Galati Foto: Reuters Manchester United - Otelul Galati Foto: Reuters Inter Milan - Lille Foto: EPA Inter Milan - Lille Foto: EPA Lyon - Real Madrid Foto: EPA Lyon - Real Madrid Foto: Reuters Lyon - Real Madrid Foto: Reuters Lyon - Real Madrid Foto: Reuters Lyon - Real Madrid Foto: Reuters Lyon - Real Madrid Foto: EPA Lyon - Real Madrid
Mario Gómez je po hat-tricku Napoliju v prvem polčasu postal najboljši nemški strelec v zgodovini Lige prvakov s 17 goli. Bayern München je moral kljub vsemu trepetati vse do zadnjih minut tekme, ko so Italijani lovili celo izenačenje (3:2). O drugem mestu v skupini A bo odločal medsebojni obračun Neapeljčanov z Manchestrom Cityjem, ki je brez težav slavil pri Villarrealu (3:0). Cristiano Ronaldo je pri Lyonu zabil svoj stoti gol za Real Madrid (2:0).
Oglej si celoten članek

Bayernov napadalec Mario Gómez je s hat-trickom Napoliju v 25 minutah prvega polčasa na vrhu večne lestvice nemških strelcev v Ligi prvakov prehitel Michaela Ballacka (17:16), Bavarci pa so bili na zanesljivi poti proti zmagi, ki bi jim že zagotovila napredovanje v osmino finala. Branilec Federico Fernández je znižal tik pred začetkom sodnikovega podaljška prvega polčasa, po povratku na zelenico pa bi bil Bayern kmalu kaznovan za svojo igro polno napak.

Izključitvi Pabla Zunige je kmalu sledila tudi rdeča kazen za domačega branilca Holgerja Badstuberja, Napoli pa je nekaj več kot deset minut pred koncem prek Fernándeza (spet z glavo) znižal na 2:3 in popolnoma odprl tekmo. Sinjemodri so grozili do konca, a je Bayern zdržal, Gómezu pa je četrti gol po strelu s svoje polovice z zadnjimi močmi preprečil vratar Morgan De Sanctis, ki se je v polnem teku vračal in izbil žogo z golove črte. Noč je Bayernu pokvarila zgolj poškodba Bastiana Schweinsteigerja, ki je igrišče s poškodbo rame zapustil na nosilih.

Zmaga Bayerna nad Napolijem pomeni, da se bo Manchester City ob morebitni zmagi na stadionu San Paolo uvrstil v nadaljnje tekmovanje. Citizensi so brez najmanjših težav opravili z Villarrealom, ki ga je načel nekdanji vezist Barcelone Yaya Touré, tik pred polčasom pa je enajstmetrovko izsilil in vnovčil še napadalec Mario Balotelli. Touré je po izjemni solo akciji v drugem polčasu zabil že za 3:0, do zadnjih minut pa je bil to sprehod za sinjemodre.

Skupina B: zmaga rekordno starega Interja

Trener Claudio Ranieri je na zelenico San Sira poslal najstarejšo enajsterico v zgodovini tekmovanja, ki mu je proti Lilleu prinesla tudi ne preveč zanesljivo zmago (2:1). Z 31 leti in 317 dnevi je bila Ranierijeva enajsterica za 102 dni starejša od enajsterice AC Milana leta 2007 na tekmi s Celticom. Za tretjo zaporedno zmago v Ligi prvakov sta zadela Argentinca Walter Samuel in Diego Milito.

Skupina C: vezist Rooney zabil za United

Je to njegova prihodnost? Wayne Rooney je tekmo Manchestra Uniteda proti Otelulu Galatiju odigral na mestu vezista in navdušil, mnogo bolj kot njegovo moštvo, ki je na Old Traffordu prišlo do mnogo pretežko prigarane zmage (2:0). United je proti Romunom povedel že iz ene prvih akcij, ko je po desnem krilu pobegnil Phil Jones, na drugi vratnici pa je žoga prišla do Antonia Valencie, ki je neoviran zabil. V drugem polčasu so gostje celo resno pretili, da bi lahko izenačili, a je oddih domačim navijačem prinesel tokratni vezist Rooney, ki je srečno zabil z optimističnim strelom od daleč.

Skupina D: stoti gol Ronalda, Real naprej

Real Madrid si je napredovanje v osmino finala zagotovil na zanj vedno neugodnem gostovanju pri Lyonu, kjer je Cristiano Ronaldo zabil jubilejni stoti gol za klub na svoji 105. tekmi. Portugalec je svojega 99. zabil iz prostega strela, ko je Huga Llorisa premagal z močnim strelom na njegovo bližnjo vratnico, jubilej pa je Ronaldo dosegel iz enajstih metrov v drugem polčasu.

Liga prvakov, 4. kolo:

Skupina A

Bayern München : Napoli 3:2 (3:1)
Gómez (17, 23, 42); Fernández (45, 79)
RK: Badstuber (77/Bayern); Zuniga (70/Napoli)

Villarreal : Manchester City 0:3 (0:2)
Y. Touré (30, 71), Balotelli (45/11-m)

Lestvica: 1. Bayern München 10 točk, 2. Manchester City 7, 3. Napoli 5, 4. Villarreal 0.

Skupina B

Trabzonspor : CSKA Moskva 0:0
RK: Doumbia (73/CSKA)

Inter Milan : Lille 2:1 (1:0)
Samuel (18), Milito (65); De Melo (84)

Lestvica: 1. Inter Milan 9 točk, 2. CSKA Moskva 5, 3. Trabzonspor 5, 4. Lille 2.

Skupina C

Manchester United : Otelul Galati 2:0 (1:0)
Valencia (8), Rooney (87)
Skubic (Galati) je celo tekmo sedel na klopi.

Benfica : Basel 1:1 (1:0)
Machado (4); Huggel (64)

Lestvica: 1. Manchester United 8 točk, 2. Benfica 8, 3. Basel 5, 4. Otelul Galati 0.

Skupina D

Lyon : Real Madrid 0:2 (0:1)
Ronaldo (24, 69/11-m)

Ajax : Dinamo Zagreb 4:0 (2:0)
Eriksen (20), Sulejmani (25), De Jong (65), Lodeiro (90)

Lestvica: 1. Real Madrid* 12 točk, 2. Ajax 7, 3. Lyon 4, 4. Dinamo Zagreb 0.
* - že v osmini finala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.